O mamă din Ucraina este pregătită de război și a transmis un mesaj lumii întregi: „Voi începe să trag”

O mamă a trei copii din Ucraina a fost fotografiată înarmându-se cu o pușcă uriașă, în timp ce mii de civili ai națiunii se pregătesc pentru o posibilă invazie rusească.

Mariana Zhaglo este departe de a fi un soldat ucrainean tipic. Femeia, cercetător de marketing de profesie, are 52 de ani și a spus că este dispusă să facă orice este necesar pentru a-și apăra țara.

„Ca mamă, nu vreau ca cei trei copii ai mei să moștenească problemele Ucrainei sau ca aceste amenințări să le fie transmise. Este mai bine să mă ocup acum de asta', a spus Mariana.

„Dacă e vorba de asta, atunci ne vom lupta pentru Kiev; vom lupta pentru a ne proteja orașul. Dacă este nevoie să înceapă împușcăturile, atunci voi începe să trag', a continuat mama, în timp ce și-a arătat pușca Zbroyar Z-15 proaspăt cumpărată în apartamentul ei din capitala Ucrainei.

Ea a continuat explicând că Zbroyar Z-15 este o pușcă de vânătoare, dar că nu are intenții de a vâna.

„Nu am vânat niciodată în viața mea. Am cumpărat această carabină după ce i-am ascultat pe unii soldați discutând despre cea mai bună pușcă de luat', a declarat Mariana pentru The Times, citat de Daily Mail.

Și pușca nu a fost o achiziție unică pentru Mariana. Pe lângă faptul că a plătit aproximativ 5650 lei pe armă, ea a mers și la un curs de lunetist de două săptămâni și i s-au montat mai multe accesorii, inclusiv un bipied, o lunetă telescopică și un amortizor de zgomot, pentru a se asigura că va fi cât mai letală.

Mariana și-a mai achiziționat și o ținută militară, care include o vestă antiglonț, muniție și cizme, precum și aprovizionarea cu conserve în cazul în care ar avea loc un asediu la Kiev.

Ea este doar una dintre miile de civili, de la arhitecți la studenți, care s-au alăturat recent secțiunii voluntare a armatei națiunii, Forțele de Apărare Teritorială, pe fondul tensiunilor în creștere la granița cu Rusia.

În cazul unei potențiale invazii a Rusiei, acești voluntari vor face parte din rezistența civilă a țării care va continua lupta împotriva soldaților ruși dacă armata Ucrainei, cu 255.000 de oameni, va fi copleșită.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri