O mamă a crezut că transpirațiile nocturne ale fiicei sale erau o infecție. Diagnosticul final a fost devastator

O mamă a fost devastată după ce transpirațiile nocturne ale fiicei sale de 12 ani s-au dovedit a fi ceva mult mai rău decât își imaginase.

Lui Natalie Bloxham, în vârstă de 34 de ani, i s-a spus că simptomele fiicei sale Imogen erau probabil o infecție virală. Imogen a avut noduli neobișnuiți în gât spre sfârșitul anului 2021, dar, în februarie 2022, medicii au spus că era vorba probabil de glande umflate din cauza unei infecții.

Eleva suferea, de asemenea, de oboseală, transpirații nocturne și mâncărimi ale pielii. Abia câteva luni mai târziu, când Imogen s-a simțit foarte rău, cu pielea îngălbenită, avea să primească în sfârșit un diagnostic.

Natalie, din Staffordshire, a declarat că în februarie Imogen era „vânătă și letargică”, adăugând: „Am observat că avea ganglionii limfatici umflați și că avea mâncărimi pe piele. Mi-am sunat medicul de familie care m-a sfătuit că ar putea avea o infecție virală și mi s-a spus să aștept trei săptămâni, deoarece copiii au ganglionii limfatici umflați atunci când au infecții.'

Dar, în acest timp, Imogen a luat și Covid-19, ceea ce i-a făcut pe medici să creadă că acest lucru îi provoca umflarea ganglionilor limfatici. Așa că au sfătuit-o pe Natalie să mai aștepte încă trei săptămâni.

După ce nodulii din gâtul lui Imogen nu au dispărut, medicii i-au spus că va avea nevoie de teste suplimentare în spital, dar că ar putea dura până la trei luni până când vor ieși rezultatele.

De la transpirațiile nocturne la multiple tumori

Natalie a dus-o într-o vacanță în Grecia pentru a încerca să o înveselească. După ce s-a întors în Marea Britanie, Imogen a făcut icter, îngălbenirea ochilor și a pielii, și a avut febră mare, ceea ce a dus la o urgență la spital.

În iunie 2022, tomografiile au descoperit că avea numeroase tumori în gât, splină, în zona inghinală și, cel mai îngrijorător, în jurul inimii. Acestea împiedicau pomparea sângelui și a oxigenului în tot corpul ei.

Imogen a fost diagnosticată cu cancer în stadiul trei pe 8 iunie. Ea suferă de limfom Hodgkin, un cancer rar al sistemului limfatic, o rețea de glande și vase din organism.

“Am fost foarte afectată: Când Imogen a primit diagnosticul, mă pregătisem deja, ca mamă, știam în adâncul sufletului că ceva nu este în regulă. Imogen nu a arătat nicio emoție în legătură cu diagnosticul ei, a fost atât de puternică în toată situația.

Am fost furioasă și atât de supărată. Dacă ar fi fost consultată în februarie, ar fi putut fi un pacient cu cancer în stadiul unu. A avut nevoie de o transfuzie de sânge, deoarece era extrem de bolnavă. Tumorile din jurul inimii o împiedicau să bată și îi zdrobeau esofagul; de asemenea, se îngălbenise și avea icter', a declarat Natalie, scrie The Sun.

Natalie a spus că principalele ei temeri pentru fiica ei erau legate de fertilitatea ei și de pierderea părului.

Limfomul Hodgkin are statistici bune de supraviețuire. 75 % dintre pacienți trăiesc 10 ani sau mai mult, dar, din păcate, 300 de persoane mor în fiecare an din cauza acestei boli.

Imogen urmează în prezent două runde de chimioterapie la Spitalul de Copii din Birmingham. Ea va sta în spital cel puțin o lună până când medicii vor stabili dacă va avea sau nu nevoie de radioterapie.

Cu toate acestea, medicul consultant al lui Imogen a avertizat-o asupra riscurilor radioterapiei, deoarece ar putea provoca daune suplimentare inimii sale, care este în prezent limitată de tumori.

Imogen va urma, de asemenea, un tratament de fertilitate pentru a încerca să își păstreze o parte din ovule.

De la diagnosticare, Natalie a fost nevoită să își părăsească locul de muncă pentru a deveni asistenta cu normă întreagă a lui Imogen, în timp ce fiica ei suferă acum de atacuri de panică și se chinuie să doarmă.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate