O fetiţă româncă s-a înecat în mare, în Thassos

fetiţă româncă înecată în Thassos

O fetiță româncă s-a înecat în mare, în Thassos, Grecia. Câteva minute de neatenție au făcut ca vacanța părinților să se transforme într-un coșmar.

O fetiţă româncă s-a înecat în mare, în Thassos

Fetița lor a murit înecată, pe plaja Skala Sotiros, după ce a fost lăsată câteva minute nesupravegheată. Tot părinții au fost cei care i-au recuperat trupul din apă. Deși oamenii de pe plajă au încercat să-i acorde primul-ajutor, micuța nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Potrivit observator.tv, care citează CNN, fetița a fost transportată de urgenţă la spitalul din Kavala, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru ea. Autoritățile elene au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs tragedia.

Statistici înfiorătoare

Potrivit activenews.ro, peste 175.000 de copii mor înecați anual în toată lumea. Înecul se află pe locul doi in topul tragediilor, după accidentele de mașină. În fiecare an, peste 3 milioane de copii supraviețuiesc unui înec, însă rămân cu sechele din cauza leziunilor celebrale care apar ulterior la supraviețuitori.

În cazul adulților, bărbații sunt cei mai predispuși la înec: 80% dintre decesele cauzate de înec au ca victima bărbați sau copii de sex masculin, din cauză că aceștia sunt mai tentați să-și asume riscuri atunci când intră în apă.

Factori care cresc riscul de înec

Riscul de înec este mare în situațiile următoare:
  • îți lipsesc cunoștințele de înot: mulți adulți și copii cred că știu să înoate, dar aptitudinile lor au fost dobândite în mod neprofesionist;
  • lipsesc geamandurile;
  • lipsa unei supravegheri atente: de obicei, înecul se întâmplă repede, silențios, în orice loc cu apă (căzi de baie, piscine permanente sau gonflabile), chiar și acolo unde există salvamari;
  • alcoolul: printre adolescenți și adulți, consumul de alcool este implicat în până la 70% din decesele asociate cu recreerea în apă!
  • probleme de sănătate precum epilepsia, în care pot apărea convulsii.

Citeste si

Născut în Fălticeni, crescut în Florida. Un tânăr adoptat de o familie din SUA a vrut să-și cunoască mama biologică: „Vă rog să nu o judecaţi pe mama mea

REVOLTĂTOR 17 copii au fost diagnosticați cu sindromul vârcolacului', după ce, anterior, li se administrase un medicament introdus într-un ambalaj greșit de către fabricant

Sursa foto: shutterstock

Vezi şi primul ajutor în caz de înec – la ce trebuie să fii atent!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri