O femeie aflată în stare gravă a murit după ce medicul a refuzat să o consulte. Motivul refuzului, trecut în fişa de observaţie, este revoltător

O femeie din Gorj, care suferea de bronhopneumonie acută, a fost internată la Spitalul Județean din Târgu Jiu, la Secția Terapie Intensivă. Medicul pneumolog Elena Vlad a refuzat să o consulte, iar motivul refuzului a fost trecut în fişa de observaţie a pacientei.

Potrivit Pandurul, medicul a luat această decizie din „lipsă de personal mediu sanitar, cât și lipsă salarizare corespunzătoare a personalului'. Mai exact, aceasta a notat în foaia de observaţie a pacientei faptul că “Nu se poate realiza aspirat bronșic în boală infecțioasă deoarece este lipsă de personal mediu sanitar, cât și lipsă salarizare corespunzătoare a personalului care efectuează această manevră“.

O femeie aflată în stare gravă a murit după ce medicul a refuzat să o consulte

Ulterior, femeia în vârstă de 63 de ani a fost consultată de un alt medic: „Pacienta a fost internată la Boli Infecțioase, cu o viroză respiratorie. Avea și alte afecțiuni pulmonare și posibil și cardiace. Avea o viroză puternică. A fost transferată la Terapie Intensivă. Avea bronhopneumonie acută', a spus, la acel moment, medicul Costinel Popescu pentru sursa citată.

La scurt timp, pacienta a fost transferată la spitalul din Craiova, unde a şi decedat.

Medicul pneumolog care a refuzat consultaţia riscă să fie destituit

La Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a fost deschisă o anchetă, iar medicul Elena Vlad riscă să fie sancționat și demis: „Am convocat Comisia de Etică. Le-am spus să verifice acest caz, să verifice fișa de internare, să vadă dacă într-adevăr este scris așa în această foaie. Dacă este așa, este regretabil și eu voi fi ferm. Voi aplica cea mai dură sancțiune. Am sesizat și Colegiul Medicilor', a precizat Gigel Capotă, managerul Spitalului din Târgu Jiu.

Capotă susține că nici medicii și nici asistentele nu ar avea motiv să se plângă de salarizare. „Fișa de internare nu este locul unde să te plângi de salariu. Cât privește salarizarea, nu cred că ar trebui să fie nemulțumiri. Spitalul Județean Târgu Jiu este printre puținele din țară unde sporurile sunt aproape de pragul maxim. Salariile au crescut și sunt meritate pentru medici. Dacă așa au stat lucrurile, voi lua cea mai dură măsură', a precizat directorul spitalului.

Potrivit documentelor privind veniturile cadrelor medicale, medicul pneumolog Elena Vlad câștigă cel puțin 10.000 de lei pe lună.

Sursa foto: libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri