O elevă de 14 ani a descoperit un posibil tratament împotriva noului coronavirus

În timp ce oamenii de știință din întreaga lume se luptă pentru a găsi un tratament pentru coronavirus, o elevă de 14 ani din Statele Unite a descoperit un potențial tratament împotriva bolii.

Anika Chebrolu, o tânără de 14 ani din Frisco, Texas, ar putea oferi antidotul pentru Covid-19. În urma descoperirii sale, ea a câștigat un premiu de 25.000 de dolari la concursul 3M Young Scientist Challenge. Tânăra a declarat că premiul și titlul de tânăr om de știință este o onoare, dar munca ei nu este terminată.

Copiii de azi, specialiștii de mâine

Inițial, proiectul Anikăi a început în clasa a VIII-a și se concentra în găsirea unui tratament pentru gripă, nu pentru un remediu Covid-19. Însă în momentul în care s-a declanșat pandemia, aceasta și-a adaptat proiectul.

„După ce am petrecut atât de mult timp cercetând despre pandemii, viruși și descoperirea drogurilor, a fost o nebunie să cred că trăiesc de fapt așa ceva', a spus Anika pentru CNN.

Cu ajutorul unor simulatoare, eleva a reușit să identifice molecula care se atașează de o proteină a coronavirusului și oprește infecția.

„Din cauza gravității imense a pandemiei Covid-19 și a impactului drastic pe care l-a avut asupra lumii într-un timp atât de scurt, eu, cu ajutorul mentorului meu, am schimbat direcția proiectului către virusul SARS-CoV-2.'

Anika a spus că a fost inspirată să găsească posibile remedii pentru infecțiile virale după ce a aflat despre pandemia de gripă din 1918. Motivația sa a fost și mai intensă atunci când a aflat câte persoane mor în fiecare an în Statele Unite, deși anual populația se vaccinează și există numeroase medicamente anti-gripale pe piață.

Coronavirusul a ucis peste 1,1 milioane de oameni la nivel global de când China a raportat primul său caz Organizației Mondiale a Sănătății, în decembrie. Statele Unite au peste 219.000 de decese, potrivit datelor Centrului Universitar Johns Hopkins pentru Știința și Ingineria Sistemelor.

Foto: 3M Young Scientist Challenge

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro