O dietă de trei săptămâni aproape că i-a distrus viața. O femeie a ajuns la spital cu leziuni la nivelul creierului după ce a urmat un regim strict

O dietă de trei săptămâni aproape că i-a distrus viața unei femei. Regimul drastic pe care l-a urmat timp de 21 de zile i-a provocat probleme serioase de sănătate, iar medicii se tem că leziunile pe care aceasta le-a suferit la nivelul creierului sunt ireversibile.

Femeia a început dieta după ce a vizitat un terapeut din Tel Aviv. Aceasta a fost sfătuită să consume doar apă și sucuri obținute din fructe pentru o perioadă de 21 de zile. În momentul în care a ajuns la spital, medicii au constatat că femeia cântărea mai puțin de 40 de kilograme și era deshidratată.

O dietă de trei săptămâni aproape că i-a distrus viața

Medicii o țin în continuare sub observație pe femeie, însă există un risc ridicat ca dieta drastică să aibă consecințe negative în timp. Mai exact, leziunile apărute la nivelul creierului ar putea fi imposibil de tratat. Dieta pe bază de sucuri și apă a făcut ca nivelul de sodiu din sânge să scadă și de aici au apărut problemele de sănătate. În plus, cadrele medicale suspectează și o posibilă intoxicație cu apă, afecțiune care poate provoca leziuni la nivelul creierului, comă, convulsii și chiar decesul.

Specialiștii în nutriție critică dur dietele de detoxifiere pe bază de sucuri, considerându-le nu doar inutile, ci și o amenințare pentru sănătate.

“Orice sugestie că organismul uman poate fi detoxifiat folosind sucurile din fructe este incorectă. Suntem programați în mod natural să eliminăm toxinele cu ajutorul rinichilor și ficatului, un suc de curățare nu va duce la detoxifiere.”, a spus Rhiannon Lambert, nutriționist, potrivit thesun.co.uk.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

A fost diagnosticată cu cancer în stadiu terminal, dar apoi s-a întâmplat un miracol: Îmi planificam înmormântarea, iar acum îmi planific restul vieții'

După ani în care s-a chinuit să devină mamă, o femeie a observat că abdomenul ei a început să se mărească. Ce a descoperit după i-a schimbat întreaga viață

Acest bărbat s-a vindecat de cancer de plămâni fără chimioterapie. I se mai dăduseră 6 luni, dar a trăit încă 30 de ani

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate