Acest bărbat s-a vindecat de cancer de plămâni fără chimioterapie. I se mai dăduseră 6 luni, dar a trăit încă 30 de ani

Să știi că mai ai doar șase luni de trăit nu poate fi foarte confortabil. O veste de genul ăsteia pică peste oricine asemeni unui trăsnet. Acest bărbat a fost diagnosticat cu cancer de plămâni și, deși medicii îi mai dădeau maximum jumătate de an de trăit, el a sfidat moartea. Și asta, în pofida faptului că a refuzat chimioterapia.

Acest bărbat s-a vindecat de cancer de plămâni fără chimioterapie


Conform www.nytimes.com, în 1976, grecul Stamatis Moraitis a fost diagnosticat cu cancer pulmonar de… nouă medici din Statele Unite. Toți i-au recomandat să urmeze un tratament chimioterapic, însă el a refuzat și s-a întors în țara natală, gândindu-se la faptul că înmormântarea în SUA ar fi costat infinit mai mult decât l-ar fi costat în Grecia.

Odată întors în țara natală, Stamatis a început să-și petreacă cea mai mare parte a timpului în pat. Era supravegheat de mama și de nevasta lui. Într-o duminică dimineață, a mers la biserica unde slujise bunicul său. Și-a întâlnit acolo prieteni din copilărie și au vorbit ore întregi. Sporovăiala lor a fost “stropită” cu vin din belșug.

Sănătatea i s-a îmbunătățit vizibil fără tratament

În lunile care au urmat, bărbatul a observat o ameliorare a stării sale de sănătate. Simțindu-se bine, a decis să cultive câteva legume în grădină. Nu spera să mai trăiască să mănânce din ele, dar avea speranța că apropiații lui se vor bucura de aceste legume.
La nouă luni distanță de la momentul în care i s-a pus diagnosticul, Stamatis părea din ce în ce mai mult să se pună pe picioare. Și-a cules singur legumele din grădină și le-a mâncat și, de asemenea, s-a îngrijit de vie.
Programul lui zilnic arăta ca al unui om perfect sănătos: se trezea când avea chef, își muncea via până spre prânz, mânca de prânz, apoi ăși făcea siesta. Seara, mergea la o tavernă și juca domina până spre miezul nopții.

I se dăduseră doar 6 luni de trăit, dar a mai trăit… 30 de ani

Trei decenii mai târziu, pe când avea 97 de ani, Stamatis s-a întors în Statele Unite pentru a-i căuta pe medicii care i-au pus diagnosticul și pentru ca aceștia să-i explice minunea care s-a întâmplat cu el. Nu mică i-a fost surpriza să afle că absolut toți medicii care-l consultaseră cu 30 de ani înainte trecuseră în lumea celor drepți.

Misterul vindecării de cancer pulmonar, stilul de viață

Insulele grecești, unde locuia Stamatis, sunt reputate pentru bucătăria sănătoasă. În această situație, nu este deloc surprinzător că grecii suferă într-un procent foarte mic de maladii grave. Alimentele pe care ei le consumă regulat sunt ulei de măsline virgin, legume verzi, produse din făină integrală, iaurt, condimente precum oregano, pătrunjel, arpagic.

Mai mult, grecii nu prea consumă carne, limitându-se la o porție de carne roșie pe săptămână.

În insulele grecești, toți locuitorii au posibilitatea să aibă propria grădină de zarzavaturi și câteva animale.

În plus, aceștia duc o viață liniștită. Au întotdeauna ce pune pe masă și petrec timp de calitate cu familiile și cu prietenii lor. Ei nu sunt presați să muncească în timpul zilei, de aceea, mulți dintre ei preferă să muncească până târziu în noapte. Dacă ar fi să recunoaștem, asta e o alegere mult mai bună decât să vină acasă după o zi de muncă și să se arunce într-o canapea, în fața televizorului, cu un bol de popcorn în mână

Locuitorii din insule sunt mulțumiți de stilul lor de viață și susțin că longevitatea (trăiesc în medie 90 de ani) se datorează aerului foarte curat și vinului.

Citește și

Aspectul unghiilor poate fi un indiciu al cancerului pulmonar

10 vedete care au fost răpuse de cancerul pulmonar

A fost declarat mort, dar a înviat în drum spre morgă

Sursa foto: captura YouTube

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate