O adolescentă de 16 ani a publicat două romane

Scriitoare

Scriitoare

Diana Andreea Ilie este o adolescentă talentată în vârstă de 16 ani. La această vârstă a reuşit să publice deja două romane.

Tânăra Diana Andreea locuieşte în oraşul Piteşti şi este în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Zinca Golescu din oraşul natal. Dintre pasiuni enumerăm literatura, motiv pentru care a  obţinut de trei ori premiul special la Olimpiada naţională de limba şi literatura română, biologia şi chimia.

Dragostea pentru literatură a unei adolescente de 16 ani

Dacă alte fete de vârsta ei au ca “pasiuni”, make-up-ul, vopsitul părului, unghiilor, mersul în club, fumatul, băutura, ea s-a dedicat scrisului. Adolescenta nu învaţă bine doar la limba şi literatura română, ci la toate celelalte materii din programa şcolară.

Conform m.adevărul.ro, ea şi-a descoperit pasiunea pentru scris încă din clasa a V-a, iar profesoara ei de limba română a fost cea care i-a insuflat dragostea pentru literatură şi citit.

Iată că prin mult studiu, cu multă sârguinţă a ajuns să scoată două cărţi. Acestea sunt:

  1. „Cealaltă acasă (2015)
  2. „Zbor prin  lucarna spartă

Citeşte şi La ce e bună poezia pentru copii și adolescenți

Primul roman al adolescentei de 16 ani – „Cealaltă acasă

Datorită talentului ei literar, această tânără a fost remarcată de către directorul Editurii Paralela 45, dl. Călin Vlasie. Acesta a rămas impresionat pentru că romanul respectiv – „Cealaltă acasă – este o carte scrisă bine, închegat şi dezvăluie o bogată expresivitate stilistică.

Dacă sunteţi curioşi în privinţa acestui roman, el este, de fapt, o poveste despre întoarcerea la origini.

Al doilea roman al autoarei – „Zbor prin  lucarna spartă

Dacă în primul roman autoarea ne transpune în lumea minunată a copilăriei, în al doua sa carte lucrurile se schimbă. În „Zbor prin  lucarna spartă Diana creionează cu talent povestea tristă a unor suflete care au crescut într-unul din căminele de copii dinainte de ’89.

Premiile obţinute

  • În 2012, 2014 şi 2015, a primit Premii speciale obţinute la faza naţională a Olimpiadei de Limbă, Comunicare şi Literatură română
  • În 2014, la Iaşi a câştigat Premiul I la Etapa Naţională a Concursului Naţional Transcurricular de lectură şi interpretare „Ionel Teodoreanu
  • În 2013, a obţinut Premiul al III-lea la Etapa Naţională a aceleiaşi competiţii
  • De-a lungul timpului, a câştigat peste 50 de premii, menţiuni şi medalii la concursuri naţionale şi judeţene de literatură, lingvistică, lectură, limbi străine, biologie, pictură ş.a.

Adolescenta vrea să devină medic

În viitor, pentru că este elevă la un profil de Ştiinţele Naturii – Bilingv, tânăra scriitoare îşi doreşte să îmbine dragostea ei pentru scris cu o altă pasiune, aceea pentru chimie şi biologie.

Citeşte şi Română, fizică, desen? Luana excelează la toate!

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie