Nu rata saptamana asta!

Nu rata saptamana asta!

Concerte

Recital de percutie la Carturesti Verona

Vineri, 15 octombrie, de la ora 20:00, la Carturesti Verona, vei putea asculta recitalul ansamblului de percutie GAME, format din Alexandru Matei, Sorin Rotaru, Dan Alexandru si Daniel Judean.

Evenimentul, organizat de Institutul Cultural Roman, prefateaza Stagiunea Camerala ICR la Ateneu, o serie de trei concerte cu participarea unor interpreti romani valorosi care activeaza, in prezent, in afara tarii.

Recitalul cuprinde lucrari ale compozitorilor Dan Voiculescu, Alice Gomez, Liviu Danceanu Siegfried Fink, Jovan Zivkovic și Minoru Miki.

Ansamblul de Percutie GAME al Universitatii de Muzica din Bucuresti a fost creat in 1995 si a sustinut pana acum peste150 de concerte in tara si strainatate. Printre distinctiile primite se numara Premiul Fundatiei SOROS pentru arta contemporana (1998) si Premiul Originalitatii Instrumentale, oferit conducatorului ansamblului GAME de revista Actualitatea Muzicala.

 

Cvartetul ConTempo si acordeonistul Tino Kinnunen, în concert la Ateneul Român

Daca nu ai nici un plan pentru seara de 19 octombrie, poti alege sa mergi la Ateneul Roman, unde va avea loc recitalul sustinut de Cvartetul ConTempoBogdan Sofei (vioara), Ingrid Nicola (vioara), Andreea Banciu (viola) si Adrian Mantu (vioara) – si acordeonistul finlandez Timo Kinnunen.

Cvartetul ConTempo a sustinut peste o mie de concerte si a participat la numeroase festivaluri de renume precum Europa Musicale Festival (Munchen), Haydn Festival (Eisenstadt), Berliner Festwochen, Festival Classique au Vert (Paris) si Festivalul International "George Enescu" (Bucuresti).

Din 2003, ansamblul este Cvartet in rezidenta la Galway, pe coasta vestica a Irlandei, imbinand activitatea pedagogica cu cea interpretativa si colaborand adesea cu personalitati importante ale vietii muzicale ca: Emma Johnson, Martin Lovett, Bruno Giuranna, Hugh Tinney, John Feeley si Mairtin O’Connor.

La varsta de 16 ani, Timo Kinnunen a castigat Campionatul Mondial de acordeon, reusita ce l-a lansat intr-o stralucitoare cariera ca solist sau membru in diverse ansambluri. Acordeonistul finlandez abordeaza toate genurile, de la clasic la contemporan, dar si jazz si improvizatie, implicandu-se in egala masura in promovarea spectacolului de improvizatie.

Muzicianul a colaborat adesea cu compozitori importanti precum Vinko Globokar, John Cage, Astor Piazzolla, Alvin Curran sau Jukka Tiensuu, virtuozitatea sa inspirand peste 100 de lucrari. Activitatea concertistica este dublata si de una pedagogica, muzicianul predand in prezent acordeonul clasic, improvizatia si muzica de camera la Conservatorul si la Universitatea de Stiinte Aplicate din Oulu.

Biletele vor fi puse in vanzare la casa de bilete a Ateneului Roman.

Informatii la tel. 021 315 68 75.
Pretul biletelor: 18 lei, 20 lei, 22 lei.

Vinerea se canta Jazz!

La restaurantul Le Theatre, vineri, 15 octombrie, de la ora 20:30, poti asista la al doilea concert Irina Sarbu din aceasta toamna, When Jazz Meets Brazil. Vor canta Irina Sarbu-voce, Puiu Pascu-pian, Ciprian Parghel-bass si Tudor Parghel la tobe.

Pentru rezervari, poti suna la 021.318.28.74 si 0733.976.471.

LE THEATRE (str. George Enescu, nr. 2-4, e-mail: office@clubuniter.ro, www.clubuniter.ro)
 

Expozitie de pictura

Priveste Horezu – Dansul ursului

Patru artisti contemporani consacrati – Dumitru Gorzo, Ecaterina Vrana, Dragos Lumpan si Stefan Rusu – alaturi de copii de la scolile din Horezu, Vaideeni si Costesti ofera o viziune personala asupra acestui proiect cultural, pornind de la o fresca reprezentandu-i pe tiganii ursari, fresca realizata pe unul dintre peretii exteriori ai bisericii Covresti din Horezu Vâlcea, în secolul al XIX-lea.

Considerat astazi un obicei crud si de altfel interzis, jocul cu ursul simboliza candva “mania pedepsita” si era folosit pentru alungarea tuturor relelor: «boli, farmece si draci”, ursul fiind, un animal sfant, binefacator, intrat in traditii de medicina magica.

Expozitia este o demonstratie practica a unui demers de integrare a trecutului cu prezentul si cu proiectele de viitor ale unei comunitati.

Expozitia face parte dintr-un proiect mai amplu – Microregiunea Horezu-revitalizare prin valorificarea patrimoniului istoric initiat de Fundatia Parteneri pentru Dezvoltare Locala si partenerii sai.

Vei putea vedea tablourile in spatiul „Anexa“ al Muzeului National de Arta Contemporana (Calea Mosilor 62-64, reper: Piata Sfantul Gheorghe, langa Libraria Univers).

 

 

Filme

Fii British la MTR!

Din 4 octombrie pana pe 20 decembrie, in fiecare luni, la ora 19:00, la Studioul Horia Bernea al Muzeului Taranului Roman, poti vedea o serie de documentare britanice, prezentate in cadrul proiectului British Documentary/Documentare Britanice, initiat de British Council Romania, in cadrul programului New Work New Audiences/ Noi creatii, un nou public. Este un proiect inedit, prezentat pentru prima oara in Romania, cu scopul de a promova creatii contemporane britanice.

Filmele incluse in seria „British Documentary”/„Documentare Britanice” au fost premiate sau nominalizate pentru numeroase distinctii in cadrul festivalurilor internationale, printre care si Festivalul de Film Documentar Grierson, din Marea Britanie, la editiile din 2009 si 2008.

Tematica filmelor este extrem de diversa – de la probleme sociale ale lumii contemporane la perioada razboiului rece si a anilor ’60, de la titanicele particule ale atomului la neurochirurgie, de la manipulare media la crima artistica a secolului XX, de la viitorul sumbru al planetei, la farsa ca arma a activismului social si de mediu.

Intrarea publicului la proiectiile documentarelor britanice este libera.
Filmele sunt subtitrate in limba romana.

Luni, 18 octombrie, poti vedea:

Man on Wire (2007, 90 min.)
Castigator a aproape 30 de premii la festivaluri de film internationale, Man on Wire este o repovestire a aventurii indraznete si, totodata, ilegale, a lui Philippe Petit, de a strabate mergand pe sarma, la mare inaltime, distanta dintre turnurile gemene din New York – ceea ce s-a numit mai tarziu „infractiunea artistica a secolului XX”. In ziua in care implinea 25 de ani, Philippe Petit a petrecut 45 de minute pe sarma, mergand, dansand, stand intins sau in genunchi, intre acoperisurile celor doua turnuri.
Filmul utilizeaza inregistrari de arhiva pentru a reconstitui si istoriile similare ale traversarii pe sarma a distantei dintre turnurile de la Notre-Dame si dintre turnurile Podului Sidney Harbour, vorbind despre schimbarile pe care le-au adus in viata lui Philippe Petit.

Muzica

Inimi pentru alte inimi
Albumul este o colectie de piese de dragoste, interpretate de Dan Helciug in duet cu artsiti precum Bodo, Andra, Nicu Alifantis, Paula Seling, Lu Cozma, Nicola, trupa byron, Zoltan Andras si Alina Cruceru.

CD-ul este unul caritabil, iar veniturile obtinute din vanzarea sa vor fi donate exclusiv Asociatiei Inima Copiilor, ONG non – profit dedicat ajutorarii copiilor cu probleme cardiace.

Albumul Inimi pentru alte inimi este primul proiect solo al lui Dan Helciug, dar si o continuare a activitatilor caritabile incepute anul trecut.

Acesta costa 30 de lei si poate fi achizitionat din librariile Carturesti din toata tara si de pe site-ul www.charitygift.ro, primul magazinul online in cadrul caruia fiecare produs contine o donatie.

Targuri

Targul de Antichitati Taranesti
Peste 40 de colectionari din toata tara vin la Muzeul Taranului Roman intre 15 si 17 octombrie cu obiecte vechi, nelipsite din gospodaria taraneasca: icoane pe lemn si pe sticla, cruci, pristolnice, podoabe, ceramica, donite, vase din lemn, putinei, cauce, mobilier crestat, pictat – lazi de zestre, mese, scaune, blidare, lingurare, dulapuri, covoare, stergare, piese de costum popular, furci si roti de tors, fuse, vartelnite, felinare, ceasuri, candelabre, piulite si rasnite de alama…

Daca obiectele sunt vechi, bucatele insa vor fi proaspete si numai bune de targuit: miere, turta dulce, tuica, kurtos kalacs…

Pret bilet: 4 lei sau 2 lei (elevi, studenti, pensionari)

 

 

 

Catalina Ioancea

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Diva Hair
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri