Nu rata saptamana asta!

Concerte

Recital de percutie la Carturesti Verona

Vineri, 15 octombrie, de la ora 20:00, la Carturesti Verona, vei putea asculta recitalul ansamblului de percutie GAME, format din Alexandru Matei, Sorin Rotaru, Dan Alexandru si Daniel Judean.

Evenimentul, organizat de Institutul Cultural Roman, prefateaza Stagiunea Camerala ICR la Ateneu, o serie de trei concerte cu participarea unor interpreti romani valorosi care activeaza, in prezent, in afara tarii.

Recitalul cuprinde lucrari ale compozitorilor Dan Voiculescu, Alice Gomez, Liviu Danceanu Siegfried Fink, Jovan Zivkovic și Minoru Miki.

Ansamblul de Percutie GAME al Universitatii de Muzica din Bucuresti a fost creat in 1995 si a sustinut pana acum peste150 de concerte in tara si strainatate. Printre distinctiile primite se numara Premiul Fundatiei SOROS pentru arta contemporana (1998) si Premiul Originalitatii Instrumentale, oferit conducatorului ansamblului GAME de revista Actualitatea Muzicala.

 

Cvartetul ConTempo si acordeonistul Tino Kinnunen, în concert la Ateneul Român

Daca nu ai nici un plan pentru seara de 19 octombrie, poti alege sa mergi la Ateneul Roman, unde va avea loc recitalul sustinut de Cvartetul ConTempoBogdan Sofei (vioara), Ingrid Nicola (vioara), Andreea Banciu (viola) si Adrian Mantu (vioara) – si acordeonistul finlandez Timo Kinnunen.

Cvartetul ConTempo a sustinut peste o mie de concerte si a participat la numeroase festivaluri de renume precum Europa Musicale Festival (Munchen), Haydn Festival (Eisenstadt), Berliner Festwochen, Festival Classique au Vert (Paris) si Festivalul International "George Enescu" (Bucuresti).

Din 2003, ansamblul este Cvartet in rezidenta la Galway, pe coasta vestica a Irlandei, imbinand activitatea pedagogica cu cea interpretativa si colaborand adesea cu personalitati importante ale vietii muzicale ca: Emma Johnson, Martin Lovett, Bruno Giuranna, Hugh Tinney, John Feeley si Mairtin O’Connor.

La varsta de 16 ani, Timo Kinnunen a castigat Campionatul Mondial de acordeon, reusita ce l-a lansat intr-o stralucitoare cariera ca solist sau membru in diverse ansambluri. Acordeonistul finlandez abordeaza toate genurile, de la clasic la contemporan, dar si jazz si improvizatie, implicandu-se in egala masura in promovarea spectacolului de improvizatie.

Muzicianul a colaborat adesea cu compozitori importanti precum Vinko Globokar, John Cage, Astor Piazzolla, Alvin Curran sau Jukka Tiensuu, virtuozitatea sa inspirand peste 100 de lucrari. Activitatea concertistica este dublata si de una pedagogica, muzicianul predand in prezent acordeonul clasic, improvizatia si muzica de camera la Conservatorul si la Universitatea de Stiinte Aplicate din Oulu.

Biletele vor fi puse in vanzare la casa de bilete a Ateneului Roman.

Informatii la tel. 021 315 68 75.
Pretul biletelor: 18 lei, 20 lei, 22 lei.

Vinerea se canta Jazz!

La restaurantul Le Theatre, vineri, 15 octombrie, de la ora 20:30, poti asista la al doilea concert Irina Sarbu din aceasta toamna, When Jazz Meets Brazil. Vor canta Irina Sarbu-voce, Puiu Pascu-pian, Ciprian Parghel-bass si Tudor Parghel la tobe.

Pentru rezervari, poti suna la 021.318.28.74 si 0733.976.471.

LE THEATRE (str. George Enescu, nr. 2-4, e-mail: office@clubuniter.ro, www.clubuniter.ro)
 

Expozitie de pictura

Priveste Horezu – Dansul ursului

Patru artisti contemporani consacrati – Dumitru Gorzo, Ecaterina Vrana, Dragos Lumpan si Stefan Rusu – alaturi de copii de la scolile din Horezu, Vaideeni si Costesti ofera o viziune personala asupra acestui proiect cultural, pornind de la o fresca reprezentandu-i pe tiganii ursari, fresca realizata pe unul dintre peretii exteriori ai bisericii Covresti din Horezu Vâlcea, în secolul al XIX-lea.

Considerat astazi un obicei crud si de altfel interzis, jocul cu ursul simboliza candva “mania pedepsita” si era folosit pentru alungarea tuturor relelor: «boli, farmece si draci”, ursul fiind, un animal sfant, binefacator, intrat in traditii de medicina magica.

Expozitia este o demonstratie practica a unui demers de integrare a trecutului cu prezentul si cu proiectele de viitor ale unei comunitati.

Expozitia face parte dintr-un proiect mai amplu – Microregiunea Horezu-revitalizare prin valorificarea patrimoniului istoric initiat de Fundatia Parteneri pentru Dezvoltare Locala si partenerii sai.

Vei putea vedea tablourile in spatiul „Anexa“ al Muzeului National de Arta Contemporana (Calea Mosilor 62-64, reper: Piata Sfantul Gheorghe, langa Libraria Univers).

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri