Nominalizările la Premiile Gopo: surpriză uriașă la categoria Cea mai bună actriță într-un rol secundar

Nominalizările la Premiile Gopo au pornit de la o retrospectivă a filmelor românești din anul 2016 dintre care s-au ales favoritele. Chiar dacă filmele favorite sunt cele așteptate, unul dintre ele înregistrează o premieră absolută!

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Nominalizările la Premiile Gopo, conform așteptărilor

Marile favorite ale acestei ediții sunt:

  • Sieranevada (regia: Cristi Puiu) – 16 nominalizări
  • Câini (regia: Bogdan Mirică) – 13 nominalizări
  • Inimi cicatrizate (regia: Radu Jude) – 10 nominalizări
  • Bacalaureat (regia: Cristian Mungiu) – 9 nominalizări

Două lozuri (regia: Paul Negoiescu) și Ilegitim (regia: Adrian Sitaru) au câte 5 nominalizări, urmate de: Orizont (regia: Marian Crișan), cu 4 nominalizări; Dublu (regia: Catrinel Dănăiață), cu 3 nominalizări; 03.bypass (regia: Nap Toader) și Miracolul din Tekir (regia: Ruxandra Zenide), cu câte 2 nominalizări; Afacerea Est (regia: Igor Cobileanski), Dincolo de calea ferată (regia: Cătălin Mitulescu), Discordia (regia: Ion Indolean) și Selfie 69 (regia: Cristina Iacob), cu câte 1 nominalizare.

O situație în premieră

Considerând numărul de categorii la care au primit nominalizări, Sieranevada și Câini se află la egalitate: 13 categorii din cele 15 câte totalizează competiția. Situația neobișnuită s-a creat la Premiul pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar: dintre cele 5 nominalizări, 4 sunt pentru roluri din Sieranevada! Actrițele nominalizate sunt: Judith State pentru rolul Sandra, Ana Ciontea pentru rolul Tanti Ofelia, Tatiana Iekel pentru rolul Tanti Evelina, Cătălina Moga pentru rolul Laura. Cea de a cincea nominalizată la această categorie este Viorica Geantă Chelbea pentru rolul Mătăsica din filmul Miracolul din Tekir.

Un debut excepțional: regizorul Bogdan Mirică

Bogdan Mirică, regizorul și scenaristul filmului Câini – unul dintre cele două mari favorite – a fost nominalizat atât le Premiul pentru cel mai bun regizor cât și la Premiul pentru cel mai bun film de debut. De asemena, Bogdan Mirică este nominalizat la Premiul pentru cel mai bun scenariu.

În această ediție, a XI-a, s-au aliniat la start un număr record de lungmetraje: 21. De asemnea, aufost luate în calcul 52 de filme de scurtmetraj și 15 filme documentare care concurează în secțiuni separate.

Nominalizări la Premiile Gopo, Miracolul din Tekir

Imagine din filmul „Minunea de la Tekir'

Mai multe informații, pe pagina web a Premiilor Gopo.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Video