Noi sperante in lupta pentru detectarea precoce a cancerului de san, genital si pulmonar

Noi sperante in lupta pentru detectarea precoce a cancerului de san, genital si pulmonar

In data de 27 aprilie 2011, a fost inaugurat Centrul Medical de Excelenta – RENASTEREA, cel mai nou si mai amplu proiect al fundatiei.

Mecanismul Financiar SEE (Islanda, Liechtenstein si Norvegia) a acordat Fundatiei Renasterea, in urma unui proces de selectie ce a durat 12 luni, o finantare in valoare de 2.299.889 euro, in vederea deschiderii unui Centru Medical de Excelenta, specializat in diagnosticarea precoce a cancerului de san, genital si pulmonar.

Centrul este dotat cu 8 cabinete de consultatii si un laborator ultraperformant, digital, specializat in anatomopatologie si imunohistochimie, utilat la standarde europene, care reuseste performanta de a pune diagnosticul de cancer in doar 75 de minute, fata de clasica durat de 7-8 zile, cat dureaza in mod obisnuit. O realizare majora a acestei clinici medicale este faptul ca pacientele vor avea acces la o a doua opinie medicala asupra diagnosticului.

Cu ocazia inaugurarii acestui centru, Fundatia Renasterea a organizat Gala „Arta pentru Viata”, evenimentul anual de strangere de fonduri, lansat in urma cu 7 ani, la initiativa maestrului Ioan Nemtoi. In acest an, evenimentul a fost organizat sub patronajul Ambasadei Regatului Norvegiei la Bucuresti, in prezenta E.S. Øystein Hovdkinn, intr-o atmosfera speciala, intitulata simbolic „fiorduri de speranta”.

Catherine Sophianou, E.S. Øystein Hovdkinn, Wajiha Haris

Catherine Sophianou – Softmedica; E.S. Øystein Hovdkinn, Ambasadorul Norvegiei in Romania; Wajiha Haris – Fundatia Scheherazade.

Mihaela Geoana, Iuliana Tudor, Cristiana Copos

Mihaela Geoana, Iuliana Tudor, Cristiana Copos

 

Seara de gala „Arta pentru viata – Seara norvegiana” a inceput cu o licitatie de obiecte de arta, picturi ale artistei norvegiene de origine romana Calina Pandele Yttredal, si a continuat cu un dineu cu specific nordic, cu elemente de cultura norvegiana.

Foto: VIVA!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri