Nadia Comăneci, imagine de excepție alături de mama sa: „Are 80 ani și numărătoarea continuă”

Nadia Comăneci avea doar 14 ani când a marcat primul 10 perfect la Jocurile Olimpice de vară din 1976 din Montreal. Execuția sa a durat doar 19 secunde, însă va rămâne în istorie pentru totdeauna.

Nadia Comăneci a marcat acum 45 de ani primul 10 perfect din istoria sportului și un loc în inima milioanelor de oameni din întreaga lume. Tabela de marcaj nu a putut arăta 10.00, deoarece era pentru prima oară când se întâmpla acest lucru, motiv pentru care s-a notat 1.00.

Recent, Nadia Comăneci a postat o fotografie de excepție alături de mama sa. Doamna Ștefania Comănecia susținut-o de-a lungul timpului, iar acum poartă o ținută sport și se află într-o sală de gimnastică pe o bârnă. În spatele său stă chiar „Zeița de la Montreal'.

„Mama și cu mine, pe bârna de echilibru… are 80 ani și numărătoarea continuă', a scris Nadia Comăneci pe contul ei de Facebook.

În deceniile de după acele zile de iulie din 1976, zeci de filme și cărți au spus povestea lui Comăneci, inclusiv despre plecarea ei din România cu o lună înainte de prăbușirea comunismului în 1989, dar și despre primii ani din copilăria sa. Fiind un copil energic, mama sa a decis să îi găsească o activitate.

„Aveam foarte multă energie. Mama a încercat să găsească o variantă prin care să-mi consum energia în condiții mai sigure. Să las în pace copacii, casele și alte obiecte. În Onești se deschisese o mică sală de sport de către familia Simionescu. La șase ani și ceva, am intrat pentru prima dată în ea și am descoperit paralelele mai interesante decât bătătorul de covoare și saltelele care mă ajutau să nu mă mai julesc.

Acolo, sub îndrumarea antrenorului Marcel Duncan, am învățat să fac prima rostogolire, prima roată, prima prindere la bară. Mă jucam și învățam totodată. Mama era fericită că scapă pentru câteva ore de mine și putea să-și vadă liniștită de treburile casnice', a povestit Nadia Comăneci în cartea „Scrisori către o tânără gimnastă'.

Nadia Comăneci este căsătorită de 25 de ani cu Bart Conner și au împreună cu un fiu de aproape 15 ani, Paul Dylan.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete