Motivul pentru care ceasurile de tip analog vor dispărea din școlile britanice

Ceasurile de tip analog, adică cele tradiționale, vor deveni doar o amintire în instituțiile de învățământ din Marea Britanie. Anunțul a fost făcut de Uniunea cadrelor didactice, iar motivul care stă la baza acestei decizii este unul uimitor.

Unitățile de învățământ erau dotate cu ceasuri de tip analog, tocmai pentru ca elevii să își poată gestiona cât mai bine timpul în cadrul examenelor și să se încadreze în intervalul avut la dispoziție pentru rezlovarea subiectelor.

Motivul pentru care ceasurile de tip analog vor dispărea din școlile britanice

Dacă generații întregi au reușit să se descurce perfect folosind ceasurile de tip analog, cadrele didactice au decis că este momentul să le înlocuiască cu cele digitale. Această măsură vine după ce mai mulți elevi au întâmpinat dificultăți în citirea ceasului tradițional, aceștia fiind obișnuiți încă de la vârste fragede cu ceasurile digitale. Pentru că în timpul examenelor nu au acces la telefoanele mobile, iar ceasurile din sălile de curs folosesc mecanismul tradițional, foarte mulți elevi nu și-au putut gestiona timpul și astfel au avut probleme în timpul testărilor, fiind tot timpul puși în situația de a-i întreba pe profesori cât timp mai au la dispoziție pentru finalizarea lucrării.

Odată ce acest subiect a devenit public, o mulțime de profesori au afirmat că au întâlnit această problemă în timpul orelor de curs.

“Școala noastră a înlocuit ceasul analogic cu cel digital pentru examene, deoarece elevii nu l-au putut folosi pentru a citi orele”, a spus Nicola Towle, potrivit mirror.co.uk.

Profesorii au mărturisit că acest fenomen durează de o bună perioadă de timp și că odată cu dezvoltarea tehnologiei, elevii nu au mai acordat atenției ceasului de tip analog și astfel nu mai reușesc să citească corect ora. Cu toate că elevii încă sunt învățați cum să folosească acest ceas, specialiștii sunt de părere că foarte puțini memorează informațiile, pierzându-ți abilitatea de a se orienta în timp folosind ceasul de tip analog.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Începe Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a II-a! Cum îți poți ajuta copilul să depășească emoțiile primului examen

5 trucuri care te ajută să crești un copil fericit

TESTE DE INTELIGENȚĂ PENTRU MICUL EINSTEIN

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie