Începe Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a II-a! Cum îți poți ajuta copilul să depășească emoțiile primului examen

Evaluarea Națională va debuta în acest an cu verificarea cunoștințelor elevilor de clasa a II-a, care vor trece prin emoțiile primului examen între 7 și 10 mai, moment în care vor pune în practică tot ce au învățat până acum.

Acest eveniment trebuie privit cu multă înțelegere și afecțiune necondiționată de către părinți, care trebuie să le explice celor mici adevăratul rol al acestui examen, fără a-i exagera importanța. Ei trebuie să evite mustrarea sau etichetarea copilului atunci când rezultatele lui nu sunt la nivelul așteptărilor, pentru a-i oferi o viziune corectă asupra performanței sale.

Cum îți poți ajuta copilul să depășească emoțiile primului examen

Se recomandă o comunicare eficientă între părinți și cadrele didactice pentru a susține informațiile primite prin verificări și exercițiu, oferind un echilibru în sistemul de învațare al celui mic. În același timp, părinții trebuie să fie pregătiți să gestioneze un eventual eșec cu ușurință. Copilul trebuie să știe că orice greșeală poate fi îndreptată, iar rezultatele școlare nemulțumitoare se pot îmbunătăți, printr-un efort suplimentar propriu, la următorul examen.

Gestionarea corectă a unei situații de criză ca cea a primului examen din viața scolară a unui copil poate îmbunătăți relația de comunicare între părinte și copil și poate spori încrederea școlarului în propriile forțe.

Mihaela Chircă

Citește și:

5 trucuri care te ajută să crești un copil fericit

TESTE DE INTELIGENȚĂ PENTRU MICUL EINSTEIN

Rezultate simulare Bacalaureat 2018. Unde pot vedea elevii ce note au obținut la fiecare materie?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie