5 trucuri care te ajută să crești un copil fericit

5 trucuri care te ajută să crești un copil fericit

Orice părinte pune fericirea copilului pe primul plan și își dorește ca cel mic să crească sănătos și să învețe să se bucure de lucrurile care îl înconjoară. Cu toate că pare un lucru simplu, de cele mai multe ori, părinții se plâng că nu reușesc să își educe copiii așa cum și-ar dori și că aceștia sunt mai mereu triști și deprimați.

După ce au făcut mai multe studii, specialiștii au descoperit că există o serie de trucuri care îi pot ajuta pe părinții să crească copii fericiți și care să reușească se se descurce indiferent de situație.

5 trucuri care te ajută să crești un copil fericit

1. Întoarce-te la job

Chiar dacă ți se pare greu să îți lași copilul în grija unei alte persoane și să te întorci la job, acest lucru poate avea o mulțime de beneficii pentru copilul tău. O cercetare care a studiat 50,000 de adulți din 25 de țări a arătat că fetele mamelor care s-au întors rapid la muncă au studiat mai mulți ani, au fost propuse pentru posturi mult mai importante și au câștigat sume mai mari de bani. În plus, studiul a scos la iveală că mamele care s-au orientat către carieră după naștere au crescut copii fericiți și sănătoși, riscul de obeziate scăzând în mod considerabil în cazul acestora, potrivit huffingtonpost.com.

2. Stabilește ora de culcare foarte devreme

Cercetările au arătat că acei copii care se culcă foarte devreme se dezvoltă mult mai bine atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional sau cognitiv. Astfel, acest obicei îi poate ajuta pe cei mici să evite apariția problemelor asociatate odihnei și nu numai că vor avea o putere de concentrare mai mare și vor obține rezultate mai bune la școală, dar starea lor de spirit va fi una mult mai bună.

3. Renunță la telefon

Dacă vrei să crești un copil fericit este nevoie să îți schimbi chiar tu comportamentul. Un copil fericit are nevoie de toată atenția părinților, motiv pentru care trebuie să renunți la tehnologie atunci când ești în preajma celor mici. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Illinois a arătat că părinții dependenți de telefonul mobil au tendința de a se îndepărta de copiii lor. Cei mici vor adopta un comportament agresiv, rece, iar relația cu părinții se va deteriora treptat.

4. Cântă alături de cei mici

Un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Montreal a arătat că muzica are capacitatea de a-i calma pe cei mici și de a le dezvolta acestora abilitățile de comunicare socială. Astfel, părinții care își fac timp pentru a cânta alături de cei mici au mai multe șanse să crească un copii fericiți și sociabili.

5. Fă sport

Mamele active sunt un exemplu pentru copiii lor, ceea ce înseamnă că și aceștia vor fi mult mai interesați de tot ce ține de sport.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

TESTE DE INTELIGENȚĂ PENTRU MICUL EINSTEIN

Cât durează vacanța de primăvară 2018? Uite când se întorc elevii la cursuri

Ce beneficii are jocul cu plastelina pentru dezvoltarea creierului? Uite de ce este important să le oferi celor mici această jucărie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie