Motive pentru care tot mai multe femei aleg să nu se mai epileze

Femeile au început să se epileze la începutul secolului al XX-lea și, de atunci, se pare că acest obicei a fost transmis de la o generație la alta. Cu toate acestea, în ultimii ani, multe femei au ales și continuă să aleagă să își lase părul corporal să crească.

Unele doamne se epilează doar o dată la câteva săptămâni sau luni, sau ori de câte ori au chef. Ideea este că femeile din ziua de azi se simt suficient de încrezătoare și libere pentru a nu le mai păsa de ceea ce spun alții despre părul pe care îl au pe corp.

„Mă epilez când vreau, dar cu siguranță nu tot timpul. Dar mi se pare că necesită multă întreținere. Dacă aș vrea să păstrez picioarele netede, ar trebui să mă epilez în fiecare zi, iar asta înseamnă mai multă muncă decât aș vrea să depun', „Pielea mea este super sensibilă. Literalmente nu înțeleg cum poate cineva să se epileze și să vrea să-și smulgă pielea pentru că este atât de dureros', Îmi place aspectul estetic, de fapt. Întotdeauna am crezut că părul de la subraț la fete este super drăguț și apoi am zis: O, da, aș putea să fac asta. Obișnuiam să mă rad compulsiv peste tot, dar acum o fac doar pe picioare. M-a ajutat, de asemenea, să mă simt mult mai încrezătoare și să am autoritate asupra corpului meu', sunt câteva dintre răspunsurile unor internaute pe Reddit, potrivit Bright Side.

femeie-cu-sprancene-deseSeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 4)

De asemenea, multe femei au mărturisit că epilatul frecvent nu face parte din rutina lor de îngrijire, iar familia a trecut prin etape de dezgust, furie și, în cele din urmă, amuzament față de decizia lor. Mai mult decât atât, unele susțin că au mers și la plajă fără să se epileze, iar prietenii le-au pus câteva întrebări, însă niciuna dintre ele nu a fost într-o manieră acuzatoare sau de confruntare.

Un alt motiv pentru care aleg să se epileze este pielea sensibilă pe care o au sau firele de păr care cresc sub piele și sunt iritante și dureroase. Unele doamne susțin că aleg să se epileze uneori pentru că simt o presiune din partea societății, deoarece este o normă acceptată.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber