Monica Tatoiu: „Albina are pasaport romanesc”

Monica Tatoiu

La eveniment au participat dna Monica Tatoiu, una dintre povestile de succes in lupta cu cancerul prin intermediul apiterapiei, si numerosi specialisti de talie internationala in domeniu, printre care: Dr. Stefan Stangaciu, medic specialist in medicina de familie si Presedinte al Societatilor Romane si Germane de Apiterapie, Dr. Bioch. Cristina Mateescu, director general al Institutului de Cercetare – Dezvoltare pentru Apicultura, Dr. Cristina Aosan, membru al Comisiei permanente de Apiterapie a APIMONDIA, si Alina Varadi, asociat la CasaBio.

„In Romania, apiterapia are o traditie de 50 – 60 de ani, fiind astazi cea mai avansata tara din lume in domeniu. Sunt foarte incantat ca am reusit, iata, sa aducem la un loc zilele acestea excelenti specialisti in apiterapie din Romania si strainatate, oameni din a caror cercetare si activitate practica avem cu totii foarte mult de invatat' a declarat Dr. Stefan Stangaciu in deschiderea conferintei de presa a Congresului.

Dr. Bioch. Cristina Mateescu a facut o scurta prezentare a Institutului pe care il conduce: „Totul pleaca de la albina. Mai intai incercam sa o cunoastem cat mai bine, avem grija ca ea sa fie sanatoasa, ii furnizam hrana, analizam calitatea produselor apicole si, in final, producem suplimentele alimentare si medicamentele. Practic, stupul este cea mai veche farmacie, iar albina este cel mai vechi doctor de pe pamant'.

Dr. Cristina Aosan si-a exprimat bucuria de a fi prezenta la Congres, alaturi de specialisti de renume din domeniul apiterapiei: „Comisia de apiterapie a APIMONDIA este formata din 15 specialisti, dintre care doi sunt romani si sunt prezenti zilele acestea la Congres. Suntem foarte incantati sa ne aflam aici, sa raspundem oricaror intrebari si sa schimbam idei cu toti cei interesati de domeniul apiterapiei in tara noastra. Produsele apiterapeutice sunt folosite de foarte multa vreme cu succes atat in patologie cat si pentru pastrarea starii de sanatate, atat in cazul oamenilor, cat si in medicina veterinara'.

„Sunt foarte bucuroasa ca am reusit sa reunim la Bucuresti aceasta familie a specialistilor in apiterapie si sa avem la un loc atat de multe nume sonore din domeniu, nume cu recunoastere la nivel mondial. Sunt multe probleme carora trebuie sa le facem fata astazi, de la reglementari legislative pana la combaterea productiei si distributiei de produse contrafacute care se vand sub denumirea de „apicole si apiterapeutice' si pot face mult rau celor ce le consuma. Sunt convinsa, insa, ca impreuna vom reusi sa facem fata tuturor acestor provocari', a declarat Alina Varadi, asociat CasaBio si unul dintre organizatorii Congresului.

Monica Tatoiu s-a aflat la conferinta de presa din deschiderea Congresului „in calitate de beneficiar', dupa cum chiar dumneaei a declarat. „Din pacate, Romania este astazi codasa la foarte multe lucruri, dar apiterapia este un domeniu in care, iata, se alfa pe primul loc. Noi, toti cei de aici, trebuie sa ne unim pentru a realiza trei lucruri. Primul: la presiunea producatorilor de medicamente, Comisia Europeana introduce din aprilie 2011 obligativitatea respectarii tehnologiei de productie a medicamentelor de catre producatorii de ceaiuri, produse din plante, produse apiterapeutice.

Aceasta tehnologie este foarte costisitoare ceea ce va duce la falimentul multor producatori mici din Romania. Trebuie sa ne unim pentru ca aceasta reglemetare sa fie amanata, iar producatorii sa poata accesa fonduri europene pentru a-si pune la punct sistemul de productie conform noilor cerinte. Al doilea lucru: criza se adanceste si va incepe curand un nou an de scadere economica. Sistemul de sanatate din Romania este si el in criza, iar veniturile populatiei vor continua sa se diminueze.

De aceea voi trebuie sa va uniti fortele pentru sanatatea populatiei acestei tari, pentru ca oamenii sa aiba acces la produse destinate sanatatii pe care si le permit din punct de vedere financiar si sunt de calitate. Nu in ultimul rand, am remarcat ca in supermarket se gasesc produse care poarta numele de „miere', dar sunt, in fapt, apa cu zahar. Oamenii trebuie sa aiba cumva siguranta ca beneficiaza de un produs sanatos, de calitatea. De aceea ar trebui ca toate produsele sa aiba un certificat de la Institutul Roman de Cercetare – Dezvoltare pentru Apicultura', a declarat Monica Tatoiu.

Pe parcursul celor trei zile ale Congresului vor avea prezentari Dr. Verica Milojkovic (Serbia), Presedinte al Societatii Sarbe de Apiterapie, Dr. Noriko Hattori si Dr. Kenji Ichihara (Japonia) de la Laboratorul de Biologie Moleculara al Gifu Pharmaceutical, University , Prof. Dr. Sanjeev Sood (India) de la Dayanand Ayurvedic College si Antonio Couto (Portugalia), co-fondator al Bees fo Life. De asemenea, vor fi prezenti excelenti teoreticieni si practicieni ai Apiterapiei din Romania si strainatate, precum Prof. Dr. Viorica Istudor, Dr. Cristina Pavel, Dr. Mihaela Orodan Leucian, Dr. Dorin Mindrescu si Dr. Claudiu Mihaescu.

La Congres sunt asteptati sa asiste si sa ia parte medici, farmacisti si orice persoana care lucreaza in domeniul sanitar si/sau in ecologie, biologie, apicultura.

Pentru informatii suplimentare contactati:
Roxana Iliescu – [email protected]/ 0722 44 99 91

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri