Mii de utilizatori de internet din întreaga lume și-au dat cu părerea despre cifrele din această iluzie optică

Oamenii, mai nou, sunt obsedați de tot ce presupune iluzie optică. O imagine aparent simplă distribuită de utilizatorul Twitter @benonwine arată un număr parțial ascuns într-un cerc cu dungi.

“Ce număr vezi în această iluzie optică?”

În mod normal ar trebui să fie o sarcină destul de ușoară să descifrați cifrele din imagine, totuși, privind imaginea, vă dați seama că modelul în zig-zag al cercului face lucrurile puțin mai complicate. Mii de utilizatori de internet din întreaga lume au văzut puzzle-ul vizual de când a fost postat pe Twitter și au fost derutați de răspunsul exact. Au ajuns la concluzii foarte diferite despre cifrele ascunse.

Sunt șanse ca numărul 2 să fie observat aproape imediat. Poate că ați reușit să distingeți și un „528' sau „4528' fără a vă solicita prea mult ochii. Mulți au spus că numărul este „45283', în timp ce alții au susținut că au văzut numărul „15283'. Răspunsul corect, după cum se dovedește, are șapte cifre. O examinare mai atentă dezvăluie că numărul este „3452839', un fapt care i-a derutat pe mulți utilizatori care nu au reușit să distingă mai mult de 3 cifre în această iluzie optică.

“45 283… ce e cu mine? Ar trebui să fac o programare la oftalmolog?” a întrebat cineva.

„Bănuiesc că numerele pe care le vedeți depind de „sensibilitatea la contrast' (diferită de ceea ce măsoară un ochi standard). Merită să faceți un test să vedeți dacă aveți dificultăți la contrast, deoarece vă poate afecta capacitatea de a vedea noaptea sau pe ploaie, ceață etc.', a explicat un specialist. Potrivit Vision Center, sensibilitatea la contrast este „abilitatea de a distinge între un obiect și fundalul din spatele lui'.

„Sensibilitatea la contrast este diferită de acuitatea vizuală, care măsoară cât de clară este vederea ta la o anumită distanță. Frecvențele spațiale înalte alcătuiesc caracteristici detaliate, cum ar fi marginile ascuțite, trăsăturile faciale și altele asemănătoare. Frecvențele spațiale joase sunt mai mult imagini grosiere, în care se poate vedea forma generală a ceva, dar nu caracteristicile detaliate. Un test de sensibilitate la contrast măsoară cât de bine puteți face diferența dintre lumină și întuneric”. „Pentru aceasta, medicul dumneavoastră va folosi un alt tip de diagramă în care caracterele trec treptat de la negru la gri. Acuitatea vizuală este măsurată atunci când citiți diagrama oculară în timpul unui examen. Acesta este considerat un test cu contrast ridicat (litere negre pe un fundal alb). Puteți avea o acuitate vizuală excelentă, dar o sensibilitate redusă la contrast și invers.”

Este necesar să aveți o sensibilitate bună la contrast atunci când conduceți în condiții de vizibilitate scăzută, cum ar fi ploaie, ceață, lumină slabă sau strălucire de la o sursă de lumină. Numeroase studii au arătat că sensibilitatea la contrast este un predictor mai bun al performanței vizuale a șoferului decât acuitatea vizuală. Sensibilitatea la contrast vă ajută să vedeți semnele rutiere, pietonii, curbele pe drum și diferența dintre stradă și trotuare”, spun specialiștii. „A avea un deficit de sensibilitate la contrast crește semnificativ șansele de a suferi un accident.' Deci, ce ți-a spus această iluzie optică despre sensibilitatea ta la contrast?

O iluzie optică bizară arată o persoană cu doi câini. Și tu vezi la fel? Ei bine, nu sunt!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din timp liber