Mihai Morar, dezvăluiri neștiute despre motivul pentru care a fost internată fiica sa cea mică: „Roua a fost operată, tratată și salvată într-un spital de stat”

Mihai Morar este unul dintre cei mai iubiți oameni de radio din România. Acesta a lipsit o lună din social media din cauza unor probleme de sănătate a mezinei familiei. De Sărbători, prezentatorul de la Radio Zu postat câteva imagini cu familia sa dintr-un salon de spital, însă nimeni, în afară de apropiați nu știau calvarul prin care treceau el și soția sa.

Mihai Morar a ales să își înceapă o nouă serie de podcast-uri „Fain și Simplu' cu o mărturisire personală. Mărturisire care îi poartă pe telespectatori într-un roller coaster emoțional, mărturisire care îi oprește din ceea ce fac și îi determină să reflecteze la propria viață, la propriile trăiri.

Colegul lui Daniel Buzdugan urma să înceapă la Oradea proiectul „Orașul faptelor bune', proiect caritabil care de foarte mulți ani aduce o rază de speranță în viața oamenilor bolnavi, nevoiași sau cu alte probleme care le îngreunează traiul de zi cu zi. Mihai Morar a plecat în celălalt capăt al țării cu inima îndoită, deoarece își lăsase fiica cea mică bolnăvioară. Roua avea febră de patru zile și nu răspundea la tratamentul cu antibiotic pe care îl primise în urma unor analize din care reieșise că suferă de amigdalită acută.

Pe drum, acesta a menținut legătura telefonic cu soția sa și văzând că starea micuței nu se ameliorează, au decis să meargă din nou la un medic pediatru pentru un nou consult. În urma vizitei, recomandarea specialistului a fost internarea de urgență într-un spital de copii. În acest fel, Roua și mama ei au ajuns la Spitalul Marie Curie din București. Ajunse acolo, Roua a fost supusă unor noi analize, iar la radiografie lucrurile arătau foarte rău. Pe lângă starea generală precară, diagnosticul final a fost unul șocant: pneumonie cu pleurezie. Unul dintre plămâni era înecat la propriu în lichid. În urma rezultatelor, medicii au decis ca fetița de numai trei ani să fie operată de urgență pentru a drena lichidul, însă veștile rele nu s-au oprit aici. Familiei Morar i s-a adus la cunoștință faptul că plămânul poate fi necrozat și s-ar putea să fie nevoie să-i scoată o parte din el.

„Cred că de la moartea bunicilor mei, n-am primit un mesaj mai dureros decât ăsta', a povestit Mihai Morar atunci când a aflat ce ar fi putut să i se întâmple micuței.

„Cu 4 zile mai devreme, vorbeam dacă să meargă sau să nu meargă la prima ei serbare de la grădiniță, iar acum diagnosticul era de pneumonie cu acumulare mare de lichid. Roua și mama ei sunt urcate în ambulanță, traversează tot orașul și ajung la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Marie Curie. Mi se părea că e prea mult pentru un copil, într-o singură zi. Roua nu văzuse vreun salon de spital sau vreo cameră de gardă până la vârsta ei. Ambulanțele erau doar niște jucării din camera ei, în niciun caz o realitate, numai că realitatea era mai dură de atât.

La Marie Curie am aflat ce o așteaptă pe Roua. Pneumonia era atât de agresivă încât medicii au hotărât să o opereze pentru ai drena lichidul din plămâni. Nu știu când v-ați simțit voi neputincioși ultima oară, dar neputința de a face ceva pentru copilul tău bolnav este, sigur, cel mai greu de dus dintre toate neputințele', a mai spus omul de radio.

Mihai Morar s-a întors de urgență în București, iar zilele care au urmat au fost extrem de dificile. Medicii i-au anunțat pe el și pe soția lui că își vor petrece Sărbătorile de iarnă în spital pentru a fi sub atenta supraveghere a specialiștilor chiar și pe perioada recuperării. Roua a dovedit că este o luptătoare, astfel că și-a revenit rapid spre surprinderea medicilor și înainte de Anul Nou a fost externată.

În prezent, micuța va sta o perioadă acasă, nu va merge la grădiniță pentru a-și întări imunitatea. Părinții săi au avut o temere în urma acestei experiențe nefericite. Au crezut că Roua va dezvolta o fobie de spitale, însă înainte de a fi externată, fetița i-a zis unui medic rezident un lucru care l-a emoționat profund.

„Când i-a scos cateterul de la gâtuț că atunci când va crește mare va lucra cu el. În momentul ăla am văzut ochii umezi pe chipul omului în halat', a mai povestit Mihai Morar în podcastul său „Fain și Simplu'.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete