Mihaela Bilic ne spune ce trebuie să mâncăm de două ori pe săptămână: „E plină de fibre, deci satură”
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2023/02/mihaela-bilic-e1676194161668.jpg)
Mihaela Bilic recomandă consumul de mâncăruri cu leguminoase boabe de cel puțin două ori pe săptămână. De curând ea a gătit mazăre, despre care a dezvăluit câte beneficii are.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că mâncarea de mazăre se gătește rapid și e sățioasă.
„Mazăre cu pui și muuuuult mărar. Măcar de două ori pe săptămână ar trebui să avem în meniu leguminoase-boabe ca să alternăm proteinele animale cu cele vegetale. După ce soia a picat în dizgrație, de modificată genetic ce este (80% din culturi sunt cu OMG-uri), mazărea s-a trezit încoronată drept proteina vegetală perfectă!', a zis ea pe Facebook.
Ulterior a explicat beneficiile pe care le are mazărea, dar și de ce ar trebui adăugat mult mărar la tocăniță. „Dacă fasolea boabe trebuie fiartă în multe ape ca să nu baloneze, mazărea nu are acest inconvenient. E plină de fibre, deci satură. Ajută și la menținerea echilibrului glicemic, pentru că amidonul din ea se absoarbe lent și ține de foame. Are minerale din belșug, plus proteine vegetale, chiar dacă nu sunt de calitatea I. Prin combinarea leguminoaselor cu cereale acoperim tot spectrul de aminoacizi esențiali, deci nu-i greșit să o mâncăm cu o felie de pâine. Apoi, dacă o gătim cu sos de roșii, creștem absorbția fierului
Și, nu în ultimul rând, dacă îi punem mărar din belșug, nu mai are nevoie de sare și ajută la ameliorarea celulitei. Mazărea congelată este cea mai practică variantă în orice sezon și dacă folosiți o oală de fiert sub presiune, în 20 de minute, masa e gata'.
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2025/02/mihaela-bilic-mancare-de-mazare-2.jpg)
Ce alimente îngrașă mai puțin
Mihaela Bilic, celebrul nutriționist, a făcut o serie de recomandări pentru cei care își doresc să slăbească fără să renunțe complet la alimentele preferate, dezvăluind rolul pe care îl are temperatura preparatelor în controlul greutății. Temperatura alimentelor influențează mai mult decât ne-am aștepta aportul caloric, după cum spune Mihaela Bilic.
„Secrete de slăbit. Se spune că nu suntem niciodată suficient de slabi…sau de bogați. La finanțe nu mă pricep, însă am câteva recomandări pentru un slăbit eficient.
Temperatura la care este consumat un anumit preparat are impact asupra aportului de calorii. O parte din amidonul prezent în orez, paste sau cartofi se recristalizează prin răcire și nu mai poate fi absorbit din intestin. Salata orientală, orezul de la Sushi și pastele reci îngrașă mai puțin’, a explicat nutriționista.
De asemenea, Mihaela Bilic recomandă să fim atenția atunci când vine vorba de cantitățile consumate.
„Porția corectă de făinoase trebuie să fie cât palma, adică o felie de pâine sau 2-3 linguri de orez, paste, mămăligă sau cartofi. Dacă vreți să slăbiți, eliminați făinoasele de la masa de seară și consumați doar proteine (carne, pește, ouă) și multe legume’, a mai spus aceasta.