Copilul tău are tot timpul coșmaruri? Uite ce poți face pentru a-l ajuta să depășească aceste momente delicate

Ce poți face atunci când copilul tău are coșmaruri

Coșmarurile pot afecta odihna copilului și de cele mai multe ori, aceste episoade îl pot tulbura pe cel mic. Cu toate că nu poate fi controlată apariția lor, există câteva modalități prin care cei mici pot fi ajutați să înțeleagă ce li se întâmplă și cum trebuie să reacționeze într-o astfel de situație.

Cu toate că pot să apară indiferent de vârstă, un studiu realizat în anul 2009 a arătat că de cele mai multe ori, coșmarurile apar în mod frecvent în intervalul 5-10 ani. La aceste vârste, cei mici ajung să se sperie foarte tare atunci când visează lucruri urâte, ceea ce îi poate afecta destul de mult din punct de vedere emoțional. Într-o astfel de situație, părinții trebuie să știe exact cum să reacționeze.

Ce poți face atunci când copilul tău are coșmaruri?

1. Stabilește un program de odihnă

Cei mici trebuie să aibă un program de odihnă foarte bine stabilit. Astfel, este foarte important să doarmă între 8 și 10 ore pe noapte. Atunci când acest program este decalat, cei mici pot fi afectați și există un risc mult mai mare să prezinte tulburări de odihnă și să viseze urât în timpul nopții.

2. Rescrie povestea

Atunci când cel mic își amintește foarte bine coșmarul, iar finalul este unul înfricoșător, încearcă să dai o notă pozitivă întregului vis. Astfel, rescrie de fiecare dată povestea, iar la final, elementul negativ trebuie să dispară, potrivit familyshare.com. Făcând acest lucru, în mintea copilului se va seta ideea că poate depăși orice obstacol, iar acest lucru îl va ajuta să se simtă încrezător ori de câte ori se trezește în toiul nopții pentru că a visat urât.

3. Evită să îi citești povești cu personaje negative

Dacă înainte de culcare obișnuiești să îi citești copilului povești, evită-le pe cele cu personaje negative. Există posibilitatea ca acestea să rămână în subconștientul celui mic și să îi influențeze odihna. Același lucru este valabil și în ceea ce privește programele pe care copilul le urmărește înainte de culcare. Ar fi bine să nu vizioneze desene animate sau filme cu un impact emoțional puternic sau care sugerează violența.

Bianca Hriscu

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Încep probele orale ale examenului de Bacalaureat 2018. Care este motivul pentru care aceste examinări sunt considerate ca fiind în afara legii?

Structura anului școlar 2018-2019 se schimbă. Uite ce modificări au fost aprobate de ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa

Copilul tău nu pronunță corect anumite sunete? Poate avea dislalie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Educatie