Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare. Ce documente sunt necesare?

înscrierile pentru clasa pregătitoare 2018

Astăzi au început înscrierile pentru clasa pregătitoare. Părinții care vor să își înscrie copiii în anul școlar 2018-2019 trebuie să depună cererile până pe 26 martie, atunci când se încheie prima etapă de înscrieri.

Ce documente sunt necesare pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare?

În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc 6 ani până pe data de 31 august 2018. Copiii care împlinesc această vârstă după intervalul menționat trebuie evaluați de către un psiholog, care va analiza dezvoltarea psihosomatică a acestora și va decide dacă pot face față cursurilor școlare.

Pentru înscriere, părinții trebuie să completeze o cerere-tip care poate fi trimisă online sau poate fi depusă la secretariatul unității de învățământ în care părintele dorește să își înscrie copilul. Cererile sunt validate de către o comisie prezentă în cadrul unității de învățământ, de luni până vineri, între orele 8-18:00. În plus, pe lângă cererea tip, părinții trebuie să adauge la dosar și:

  • o copie si originalul actului de identitate al părintelui/tutorelui legal
  • părinții divorțati depun la înscriere și hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului
  • copie și original al certificatului de naștere al copilului, copie a documentului care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare (acolo unde este cazul)
  • alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale și/sau specifice

Părinții își pot înscrie copiii la școala de care aparțin în funcție de domiciliu, adică la școala de circumscripție, dar pot alege și o altă unitate de învățământ, dar doar dacă rămân locuri libere după ce au fost înscriși elevii din circumscripție.

Prima fază de înscriere în învățământul primar se desfășoară în perioada 8-26 martie, iar aceasta va fi urmată și de o a doua etapă, între 12 și 18 aprilie, special gândită pentru părinții care nu au reușit să își înscrie copiii în prima etapă, aceștia fiind distribuiți în unitățile de învățământ în funcție de locurile disponibile la momentul respectiv.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce se întâmplă cu elevii care nu au putut susține simulările pentru Evaluarea Națională? Ministerul Educației a făcut anunțul

Vești bune pentru elevii. A fost promulgată legea care prevede distribuirea de fructe și legume în școli

Elevii și pasiunea lor exagerată pentru jocurile online. Cum trebuie să procedeze părinții în astfel de situații

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie