Măști de protecție stylish pentru zile… șic

măști de protectie

Pandemia de Covid-19 a transformat croitoriile, afacerile cu textile sau design vestimentar în producții adecvate momentului, a creat noi oportunități de business sau ne-a obligat pe mulți dintre noi să ne reinventăm profesional. Era firesc să ne adaptăm momentului și să încercăm să depășim prin toate eforturile, situația creată la nivel global.

De la patiseria franceză studiată la Paris, campanii de marketing și organizare de evenimente în România și UK, Ioana Burcea produce în pandemie măști unicat, personalizate, sub brandul Metanoia Masks, al cărui motto este: lumea din jur se schimbă, haideți să o facem frumoasă!'. Le face împreună cu Maria Radu, absolventă a facultății de modă Marangoni de la Paris.

Vorbeam într-o zi cu Maria, înainte ca marile case de modă să anunțe că vor renunța la ideea de ‘colecții și că vor comasa prezentările de modă într-una singură, îndepărtându-se de ideea de fast fashion, și ne-am gândit la cum vom vedea măștile ca accesorii la toate casele mari de modă în curând. De aici ne-a venit ideea de a face ceva premium, lucrat manual, asemănător cu ideea de haute couture', povestește Ioana.

Și-au propus să aducă ceva creativ și frumos, care să te diferențieze în mulțime. Măștile Metanoia sunt produse din materiale respirabile, de regulă bumbac, dar introduc și brocart, de care ne îndrăgostim', precizează tinerele antreprenoare, sau triplu voal. Sunt accesorizate cu trandafiri brodați manual, cu inimioare sau crizanteme. Au găsit imediat un atelier de croitorie unde le cos și la mașină. Însă detaliile, care fac din mască un accesoriu important pentru ținute sunt tușa fiecăreia. A Ioanei, iubitoare de fashion, a Mariei, școlită în modă la Paris.

Ne-am gândit că acesta va fi următorul accesoriu hot. Am vrut, însă, să facem ceva cu adevărat creativ și frumos. Ne exprimăm prin ceea ce purtăm și era un chin pentru noi să folosim măști chirurgicale de unică folosință în fiecare zi de-acum și până când trece pandemia', explică Maria.

Dincolo de exprimarea creativă a ceea ce își doresc cele două tinere de 25 și 22 de ani, au în vedere și preocuparea pentru mediul înconjurător. Experți francezi spun că măștile chirurgicale nu sunt biodegradabile și durata lor de descompunere în natură e de 400-450 de ani. Asta nu înseamnă că trebuie să evităm folosirea lor.

Măștile noastre fac parte din mișcarea slow fashion: noi propunem ceva de super calitate care să te țină o lungă perioadă de timp', precizează Ioana.

Personalizarea produsului vine din faptul că niciuna nu seamănă cu alta. Măștile sunt absolut unicate. Este foarte greu să facem un produs șablon 100% când le producem una câte una de mână. Asta este și diferențiator la brand-ul nostru – ne place să lucrăm la fiecare mască în parte, ca să fim sigure că nu veți semăna cu nimeni altcineva. Măștile în general ne știrbesc de originalitate, arătăm toți la fel atunci când le purtăm', explică Ioana.

Foto: PR

Alimente care ne fac fericiți! Iată 10 cele mai gustoase opțiuni

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete si Moda