Masca fashion este mai puțin despre știință și mai mult despre solidaritate. Nu te protejează de coronavirus!

Principalul motiv de care trebuie să ținem cont atunci când purtăm masca de protecție este că, astfel, manifestăm un gest de grijă pentru sănătatea noastră, dar și pentru cei din jurul nostru.

Purtarea măștii ne conferă un sentiment de siguranță și ajută la încetinirea răspândirii noului coronavirus. O mască de protecție trebuie să prezinte câteva caracteristici pentru a fi eficientă.

Astfel, ea trebuie să aibă mai multe straturi de țesătură, astfel încât să fie groasă. De asemenea, masca trebuie purtată atât peste gură, cât și pe nas și să fie prinsă cât mai bine și sigur după urechi.

Foarte important este să se poată respira ușor și, în cazul în care măștile sunt fabricate din pânză, să le spălați la temperaturi ridicate și apoi călcate pentru a distruge microbii.

Masca în ton cu moda

De la începutul pandemiei, oamenii s-au adaptat rapid și au început să trateze masca de protecție ca pe un articol vestimentar. Mulți poartă măști în ton cu ținuta, iar penru copii se găsesc în prezent modele distractive cu imprimeuri ce înfățișează personajele preferate din filmele de desene animate.

Cu toate acestea, specialiștii susțin că tipul acesta de mască fashion nu conferă același nivel de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus și a răspândirii virusului. Acestea nu sunt sterile ca măștile medicinale pe care le găsim în farmacii sau în hypermarketuri.

De asemenea, cercetătorii spun că acest tip de mască ar trebui folosită doar ca o ultimă soluție pentru prevenirea transmiterii virusului.

Singurele avantaje ale acestui tip de măști textile sunt că acestea se pot spăla, dezinfecta și refolosi. Totodată, ele protejează împotriva polenului, a picăturilor mari de salivă sau a prafului.

Masca de protecție a devenit obligatorie peste tot în aer liber

Numărul cazurilor noi de infectare cu Covid-19 a crescut alarmant în ultima săptămână și gradul de infectare a sărit de pragul de 3 la mia de locuitori în București și în mai multe județe care au intrat în scenariul roșu. Din acest motiv, autoritățile române au hotărât ca purtarea măștii să devină obligatorie peste tot în spațiile publice, atât în interior, cât și în aer liber.

Persoanele care vor fi surprinse pe stradă fără masca de protecție vor primi amenzi cuprinse între 500 lei şi 2.500 lei, valori stabilite prin Legea nr. 55/2020 privind starea de alertă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro