Marioara Murărescu, răpusă de boala secolului. Povestea unei suferințe cumplite

Marioara Murarescu

Marioara Murărescu a devenit cunoscută și iubită de o țară întreagă prin intermediul emisiunii Tezaur folcloric pe care a prezentat-o la TVR. Vocea ei caldă a rămas ȋn memoria multor generaţii. A suportat constrȃngeri din partea regimului comunist, dar a continuat să meargă ȋnainte cu capul drept. Din păcate, moartea nu iartă pe nimeni! Ceea ce nu se știe despre Mărioara Murărescu este faptul că a murit ȋnfruntȃnd chinuri  cumplite.

Ȋn anul 2008 diagnosticul medicilor a căzut ca un trăznet pentru cunoscuta prezentatoare: cancer de sân.  Boala secolului a lovit nemilos încă un om. Au urmat două intervenţii chirurgicale și numeroase ședinţe de chimioterapie. A fost o perioadă grea pentru Mărioara Murărescu. În fiecare zi căuta în ea puterea de a merge mai departe. A ţinut piept atât cȃt a putut cancerului, trecând prin numeroase stări și suportând dureri mari.

În anul 2009 a fost decorată cu gradul de cavaler al Ordinului Steaua României. Boala însă a recidivat, producând metastaze la tiroidă. O altă perioadă chinuitoare i-a stors până și ultima picătură de optimism.  Ȋn anul 2012, femeia Mărioara Murărescu declara că nu mai are puterea să lupte. Era sătulă de stat ȋn spitale și chimioterapie, epuizată fizic și psihic. Tot ce ȋși mai dorea era să se bucure de familia ei, de fiul și nepotul său.

Anul 2013 a fost unul foarte greu pentru Mărioara. Prezentatoarea a fost internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca unde i-a fost extirpată o tumoră apărută la coloana vertebrală. Metastazele i-au invadat corpul și speranţa că s-ar fi putut vindeca nu se mai ȋntrezărea. Avea coșmaruri și povestea apropiaţilor că viaţa sa era pe final.

Starea ei s-a agravat și ulterior a fost internată la Spitalul Elias din București. După mulţi ani de luptă cu boala secolului și multe luni de infern, Mărioara Murărescu s-a stins din viaţă la numai 66 ani, ȋn luna ianuarie a anului 2014.

Mărioara Murărescu a avut un singur fiu, Petru. A fost o femeie credincioasă, o luptătoare și va rămȃne ȋn amintirea romȃnilor care așteptau cu nerăbdare să ȋnceapă Tezaurul folcloric. Cu această ocazie ȋi puteau asculta vocea, acel timbru deosebit care pare să răsune ca un ecou peste ani.

Foto: Shutterstock

Citește și:

EXCLUSIV AVANTAJE Femei celebre care au murit la cutremurul din 1977: Filofteia Lăcătușu, demna urmașă a Mariei Lătărețu

EXCLUSIV AVANTAJE Răzvan Mazilu, despre musicalul Queen: „Este o poveste SF despre puterea iubirii şi a muzicii'

Dani Oțil, matinalul de la Antena 1 a lansat de curând un site dedicat obiectelor pierdute

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete