Marilyn Monroe a fost bâlbâită, timidă și rușinoasă, iată de ce-i atrăgea pe bărbați

Viața lui Marilyn Monroe a fost tragică. Nimeni din jur nu a insistat ca aceasta să facă terapie îndelungată ca să-și învingă problemele, iar moștenirea genetică, într-un final și-a spus cuvântul. În familia ei, toate femeile au sfârșit în centre de psihiatrie.

Golden Age of Hollywood: Marilyn MonroeSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

În prima zi a lunii iunie 1926, Norma Jeane Mortenson s-a născut la Spitalul din Los Angeles – California. Mama ei, Gladys Pearl Baker, se căsătorise deja cu cel de-al doilea soț, Martin Edward Mortensen. Dar, deoarece identitatea tatălui Normei Jeane este necunoscută, ea a fost botezată oficial ca Norma Jeane Baker, luând numele de familie al mamei sale.

Copila care avea să devină în curând cunoscută sub numele de „Bomba blondă', strălucitoarea Marilyn Monroe, a avut o copilărie foarte nefericită. Mama ei era incapabilă din punct de vedere financiar s-o crească, iar ambele bunici au fost internate într-un spital de psihiatrie, fetița Norma ajungând să locuiască în case de plasament luni întregi. Când mama ei a avut la rându ei o cădere psihică, a fost forțată să trăiască în casele unor familii adoptive, făcând-o să devină foarte introvertită și timidă; a dezvoltat chiar și o bâlbâială.

Marilyn Monroe s-a căsătorit prima dată când era încă adolescentă

Norma Jeane Baker s-a căsătorit la vârsta de 15 ani cu James Dougherty, vecinul ei, și au avut împreună doi copii. Apoi James Dougherty a fost repartizat în Pacificul de Sud în timpul celui de-al doilea război mondial în marina comercială. Norma Jean lucra la o fabrică de muniții din California, când din întâmplare, un fotograf a văzut-o, iar farmecul ei și talentul de a fi „fotogenică în mod natural' i-au deschis o nouă carieră de model. Din păcate, căsătoria ei cu Dougherty s-a încheiat în iunie 1946. Curând după aceea, tânăra Norma Jean a avut primul ei contract pentru un film cu 20th Century Fox.

Mai târziu, Norma Jeane a decis să-și vopsească părul blond și să-și schimbe legal numele în Marilyn Monroe. A jucat apoi în filmul„The Shocking Miss Pilgrim' în 1947, dar nu s-a dovedit a fi un mare succes.

Au urmat apoi performanțe mai bune, în „The Asphalt Jungle', în 1950, urmate de „All About Eve', unde a jucat alături de Bette Davis și a început să-și construiască o reputație pozitivă ca actriță. Cu toate acestea, filmul „Niagara', din 1953, în care Monroe a jucat rolul unei soții perfide, care a complotat să-și ucidă soțul cu ajutorul iubitului ei, i-au adus, în cele din urmă, primul ei succes în carieră.

BOMBA BLONDĂ

Imediat, Marilyn Monroe a ajuns pe lista principală de la Hollywood, după lansarea filmelor „How to Marry a Millionaire' și „Gentleman Prefer Blondes' (1953), iar anul următor s-a căsătorit cu legendarul jucător de baseball, Joe DiMaggio, după o aventură de doi ani. Căsătoria lor a fost privită ca fiind una ideală, dar în spatele tuturor zâmbetelor și îmbrățișărilor lor, se ascundeau multe probleme în relația de cuplu. Joe DiMaggio s-a simțit inconfortabil cu privire la imaginea soției sale ca sex-simbol.

Frumusețea lui Marilyn Monroe a fost ca un bumerang

DiMaggio s-a simțit extrem de umilit, mai ales după ce a văzut cum soția sa s-a adresat soldaților americani repartizați în Coreea, înnebuniți și excitați după prestația ei, în timp cei ei doi se aflau în luna de miere. Din păcate, căsătoria lor nu a durat mult. S-au despărțit după 9 luni, totuși au rămas prieteni apropiați. DiMaggio a continuat să o adore pe Monroe, trimițându-i flori la mormântul ei timp de treizeci de ani, până când acesta a murit în 1999. Marilyn Monroe a studiat lecții de actorie pentru a se putea descurca în roluri mai versatile. Acest lucru a avut la un răspuns mai pozitiv din partea publicului ei în filmele „Bus Stop' în 1956, „Some Like It Hot' în 1959 și „The Prince and the Showgirl' în 1957.

În ciuda faimei din ce în ce mai mari a lui Monroe, problemele ei personale i-au afectat treptat stabilitatea emoțională. Viața ei personală a fost un dezastru. A trecut apoi printr-un alt divorț de scriitorul Arthur Miller după doar patru ani de căsnicie și i-a fost recomandată odihnă psihiatrică și evaluare de două ori. Ultima ei încercare în lumea cinematografiei a fost într-un film numit „The Misfits' (Inadaptații), în 1961. Ea mai avea un contract pentru a juca în filmul „Somethings Got to Give' anul următor, dar Monroe apărea cu greu pe platourile de filmare. A devenit atât de nesigură pe ea ca actriță și se comporta atât de neprofesionist, încât Fox a decis în cele din urmă să o concedieze.

Ce sfârșit trist! Boala lui Bruce Willis s-a agravat: este deja într-o altă lume

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete