Corina Chiriac a donat Muzeului Național de Istorie o rochie superbă

Corina Chiriac a donat Muzeului Național de Istorie a României numeroase obiecte valoroase care au aparținut familiei sale. Obictele sunt piese de patrimoniu păstrate timp de patru generaţii din familia Nestorescu – Calaigian – Chiriac din colecţia personală a marii artiste.

Printre ele se află și o rochie superbă aurie îmbrăcată de Corina Chiriac cu ocazia unui shooting pentru coperta unui disc de vinyl în anii 70. Rochia este spectaculoasă, din fir auriu, iar din fotografia pusă la dispoziția presei de către artistă o putem vedea pe inegalabila Corina Chiriac cu o postură de adevărată divă și un trup de nimfă.

Fara-titluSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Donaţia cuprinde piese variate: paşapoarte iraniene ale bunicilor materni de origine armeană, trofee şi diplome, medalii, certificate de naştere şi de studii, documente şi fotografii de la începutul secolului XX, rochii de scenă, instrumente muzicale şi alte obiecte personale de familie.

Adunate timp de o sută de ani de către tipograful şi graficianul Gheorghe Chiriac (bunicul patern), pianista Eliza Calaigian (mama, căsătorită Chiriac), de către compozitorul şi profesorul universitar Mircea Chiriac (tata) şi de către fiica acestora, interpreta şi compozitoarea Corina Chiriac, această donaţie documentează istoria a patru generaţii.

Una dintre piesele de care artista s-a despărțit cu greu și donată statului român este trofeul Cerbul de Aur pe care l-a câștigat în anul 1971. 'Cred că mai sunt două asemenea trofee în România. Unul era la mine, altul e la Angela Similea', a mărturisit Corina Chiriac.

De asemenea, artista și-a donat celebrii cercei de aur pe care îi poartă de multă vreme și la care ține foarte mult, așa cum a declarat.

foto: MNIR

Citeste și:

Corina Chiriac, singură și independentă după divorț: „Nu poți știi ce se întâmplă'

Corina Chiriac a reușit să se lase de fumat cu ajutorul lui Dumnezeu

Fotografie de colecție cu Angela Similea, Corina Chiriac și Mirabela Dauer

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete