Mare atenție în trafic! Cod galben de ceață densă, burniță și vânt puternic. Care sunt zonele afectate

Mare atenție în trafic! Cod galben de ceață densă, burniță și vânt puternic. Care sunt zonele afectate

Începând cu această săptămână, vremea se încălzește considerabil, în aproape toată țară. Cu toate acestea, este în vigoare un cod galben de ceață, dar și unul de vânt puternic, în mai multe regiuni.

Cod galben de ceață

Astfel, meteorologii au emis un cod galben de ceață densă, care este valabil până la ora 12:00, în următoarele regiuni: Județul Vrancea: Focșani, Mărășești, Odobești, Panciu, Biliești, Bolotești, Bordești, Câmpineanca, Cârligele, Ciorăști, Cotești, Dumbrăveni, Fitionești, Garoafa, Golești, Gologanu, Gugești, Măicănești, Milcovul, Movilița, Nănești, Obrejița, Ploscuțeni, Popești, Pufești, Răstoaca, Sihlea, Slobozia Bradului, Slobozia Ciorăști, Suraia, Tâmboești, Tătăranu, Țifești, Urechești, Vânători, Vârteșcoiu, Vulturu; Județul Galați: Tecuci, Barcea, Brăhășești, Buciumeni, Cosmești, Drăgănești, Fundeni, Ghidigeni, Gohor, Ivești, Liești, Matca, Movileni, Munteni, Negrilești, Nicorești, Poiana, Priponești, Țepu, Umbrărești.

În aceste zone, se vor semnala ceață care determină reducerea vizibilității, local sub 200 m, izolat sub 50 m, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. De asemenea, în aceste zone vor fi depuneri de chiciură, care în funcție de condițiile locale pot conduce la formarea ghețușului. Mare atenție șoferi, căci fenomenul se va manifesta inclusiv pe E85 și E581.

De asemenea, mai este valabil un cod galben de ceață, până la ora 12:00, în următoarele regiuni: Județul Timiş: Zona joasa, Județul Arad: Zona joasa. Aici va fi ceață care va determina reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m. Izolat va fi burniță sau ploaie slabă.

Cod galben de vânt

În zonele montane, mai exact în Județul Caraș – Severin este valabil un cod galben de vânt puternic, astăzi, până la ora 14:00. La altitudini de peste 1700 m, vor fi intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 90 km/h.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter. Uite unde a fost înregistrat seismul

Simona Halep, emoționată înainte de finala de la Australian Open: „E mereu dificil când ești aproape! Voi rămâne puternică'

Cutremur urmat de o replică, în această dimineață în Județul Buzău! Ce magnitudine a avut

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri