Mamele noastre sunt prietene – la fel si noi

Mamele noastre sunt prietene – la fel si noi

Claudia Rangu, Monica Manolache
Claudia:
Mamele noastre s-au cunoscut intr-o situatie-limita, la cateva zile dupa cutremurul din 1977 care le-a distrus amandurora casele. Situatia era cu atat mai grea cu cat amandoua erau insarcinate in luna avansata.

Monica. Sa fii aproape sa nasti si sa vezi cum casa ti se naruie – trebuie sa fi fost un cosmar pentru ele. Dar si un miracol, pentru ca au scapat cu viata, in timp ce atatea mii de oameni pierisera sub daramaturi. Scapasera ca prin minune si trebuiau sa mearga mai departe.

Claudia. Au avut noroc si cu faptul ca nimeni din familie nu patise nimic, asa ca s-au resemnat si au inceput sa caute solutii. Faptul ca trebuia sa nasca dintr-un moment in altul le-a ajutat sa obtina mai usor o locuinta de la primarie, destinata sinistratilor.

Claudia Rangu, Monica Manolache

Monica. Apartamentele care li s-au repartizat erau intr-un bloc nou, dar nefinisat, fara lift montat si multe alte lipsuri. Dar era o locuinta! Altii erau inca sub cerul liber, iar vremea era inca rece. Fara incalzire, mobilier, cu peretii tencuiti… dar cu un copil gata sa vina pe lume.

Claudia. Nici nu aveau rude in Bucuresti la care sa poata locui temporar, doar parinti care locuiau la tara, la sute de kilometri distanta. Ma intreb ce resurse interioare au gasit sa faca fata situatiei, cata putere le-a trebuit…

Monica. Faptul ca erau in aceeasi situatie le-a apropiat mult si le-a cimentat prietenia.

Claudia. Au avut puterea sa o ia de la zero, sa isi creasca copiii in conditii greu de imaginat. Si au reusit, iar taria lor de caracter ni s-a transmis si noua. Ne-au invatat sa fim multumite cu tot ce avem, sa pretuim tot ce ni se intampla bun, sa avem un cult pentru prietenie.

Monica. Cred ca nu intamplator ne-am si ales profesiile. Suferinta oamenilor nu ne lasa indiferente, asa ca lucram in domeniul social.

Claudia. Suntem mereu in legatura, locuim la cateva blocuri distanta si nici daca eram surori nu ne intelegeam atat de bine!

Monica. Amandoua am trecut prin cate un divort, iar acum Claudia se pregateste de nunta. Iar eu ii urmez in curand exemplul!

Pagina realizata de Daniela Palade Teodorescu
Foto: arhivele personale

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii