Maia Morgenstern a făcut un anunț surprinzător: „E vremea! Nu mi-a fost ușor!”

Maia Morgenstern a făcut un anunț surprinzător: „E vremea! Nu mi-a fost ușor!”

După mai bine de 40 ani de teatru și film, actrița Maia Morgenstern a publicat un mesaj pe Facebook în care spune că merită un pic de liniște și că se retrage din lumina reflectoarelor.

În vârstă de 58 de ani, Maia conduce Teatrul Evreiesc de Stat din 2012. Aceasta a făcut o scurtă trecere în revistă a carierei sale și a concluzionat că ar fi timpul să iasă la pensie.

„Aştept pensia. E vremea. Muncesc de peste patruzeci de ani. Am făcut stagiul în provincie. Aşa era legea. Nu mi-a fost uşor. Nu pot zice că mi-a plăcut. Câte trei săptămâni de «turnee» şi deplasări prin toate satele şi catunele din ţară, la ţară. Sau împrejurimi. Case de cultură săteşti. Sau grajduri. Era frig şi zloată şi noroi şi apa prindea pojghiţă de gheaţă în pahar. Dar oamenii ne iubeau, cred. Copii mai ales: gălăgioşi şi curajoşi, ne luau în stăpânire fără complexe sau preliminarii: eram ai lor, le aparţineam, eram proprietatea lor. Îşi însuşeau poveştile, costumele, măştile noastre, fără multe mofturi. Mulţi ani, ani mulţi… Acum aştept pensia. Merit'.

De asemenea, ea a povestit cum a participat la numeroase probe pentru filmări și cum a reușit. Ea a primit solicitări de a-și schimba numele de familie pentru că este greu de scris și de pronunțat. Marea doamnă a teatrului românesc își închide mesajul spunând: „Acum aştept pensia. Pensia vine pe numele meu adevărat. Merit'

Maia Morgenstern este apreciată și iubită de români, iar talentul său a depășit granițele țării obținând de-a lungul anilor numeroase premii şi distincţii:

Ordinul regal „Ordinul Nihil Sine Deo', 2013

Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler – Franța, 2012

Premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul Emma, Londra, 2004, pentru rolul mamei lui Iisus din „Patimile lui Hristos”

Parlamentul European de la Strasbourg a desemnat-o, în februarie 2004, Actriţa şi Femeia anului 2003

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro