Melania Medeleanu: ”MagiCamp este, de departe, cea mai intensă, mai dulce și mai amară experiență a vieții mele”

Melania Medeleanu

Am stat de vorbă cu Melania Medeleanu despre responsabilitatea de a fi Femeia anului, activitatea cu copiii în suferință care i-au schimbat perspectiva asupra vieții, dar care nu o descurajează în decizia de a avea propriii copii, despre renunțarea la dulciuri și lipsa oricărui regret de a fi părăsit platourile de televiziune.

Ședință de lucru la cafeneaua socială

Melania Medeleanu MagiCamp

Wargha Enayati, Melania Medeleanu și Daniela Palade Teodorescu la cafeneaua socială Sheida

Până și locul ales pentru filmare a fost legat de activitatea Melaniei pentru MagiCamp, tabăra pentru copii cu afecțiuni oncologice. Am filmat la cafeneaua socială 'Sheida', de lângă Sala Palatului, un loc în care toate încasările sunt donate în beneficiul Policlinicii Sociale 'Regina Maria'.

În atmosfera relaxantă a cafenelei cu decoruri și arome oriental-persane, Melania își pregătește ședințele de lucru cu echipa, pentru a pune la punct viitoarele proiecte.

Povești vindecătoare despre MagiCamp

Mai toată discuția s-a derulat în jurul activității pe care Melania Medeleanu o desfășoară de câțiva ani pentru MagiCAMP – tabăra pentru copii cu afecțiuni oncologice – „de departe, cea mai intensă, mai dulce și mai amară experiență a vieții mele. MagiCAMP îmi curge prin vene', spune fosta vedetă de televiziune.

MagiCAMP e despre copii care învață să râdă din nou. În 2014 au trecut pe acolo 31 de copii, în 2015 – 80, iar în 2016 – 120 de copii. Acest spațiu cu adevărat magic, al cărei co-fondator este – împreună cu Vlad Voiculescu – le oferă micuţilor care își trăiesc copilăria între pereții saloanelor de spital șansa de a-și recăpăta încrederea în ei, puterea de a lupta cu boala și motivația de a merge înainte.

Vedeta TV e implicată, ca fondator, și în proiectul social Afterschool Clinceni, desfășurat sub patronajul Fundației Regina Maria și cu sprijinul Asociației Salvați Copiii. Melania Medeleanu e membru în board-ul fundației Motivation și membru în Advisory Council al Fundației Principesa Margareta a României.

Femeia anului 2015 pentru excelență în jurnalism social

Melania Medeleanu MagiCamp

Pentru toată această activitate de responsabilitate socială, redacția revistei Avantaje a nominalizat-o la premiul Femeia anului pentru Excelența în Jurnalism social, iar publicul a votat-o ca fiind cea mai îndreptățită să primească acest trofeu. Am întrebat-o cum au crescut aceste proiecte sociale, în timpul scurs de la decernarea trofeului, în ideea că toate laureatele acestui titlu își continuă și își dezvoltă activitatea care le-a consacrat.

„Anul care a trecut a fost foarte plin pentru mine. Am luat o pauză de televiziune ca să pot fi alături de copiii din MagiCAMP în toate cele 9 săptămâni de tabără. Proiectul a crescut mult, am avut peste 180 de copii și tot atâția voluntari. Am inaugurat și Connectiv – tabăra copiilor cu arsuri – în care au făcut voluntariat, printre alții, și supraviețuitori de la Colectiv.

Tot o premieră a fost şi Grief Camp, tabăra copiilor care au pierdut pe cineva drag. Cu ajutorul echipei de terapeuți, copiii au reuşit să-și găsească ancore și să meargă mai departe. La Clinceni, Afterschoolul social a crescut – azi avem opt clase, în toate cele trei școli din Clinceni. '

Copii cu suflete de îngeri

Când vorbește despre copiii cărora le poartă de grijă, ochii albaștri ai Melaniei strălucesc și mai tare. Vocea ei, atât de antrenată în dicția perfectă, se emoționează, iar în câteva rânduri cu greu își stăpânește lacrimi de emoție. Le știe tuturor povestea, suferința, familia care suferă și ea, problemele medicale, administrative, financiare, durerile care îi maturizează înainte de vreme.

Spune că nici o experiență de viață nu a fost atât de plină de trăiri, emoții și creștere personală cum a fost cea petrecută în preajma acestor copii cu suflete de îngeri și înțelepciune de oameni greu încercați. Să le ofere acestor copii bucuria jocului și ușurarea suferinței a devenit motivația ei principală.

Prefer să rămân discretă cu viața mea personală

Nu regretă nici un moment ieșirea din studiourile de televiziune și nici provocările vieții de jurnalist. După de 20 de ani de activitate, i-a rămas în reflex curiozitatea și reflexul de a verifica informațiile. Nu duce dorul iureșului în care își trăiește viața un jurnalist de maximă expunere. Iese foarte rar la evenimente și numai dacă acestea au legătură cu activitatea ei socială. A rămas o prezență la fel de discretă în apariție, dar și în afișarea vieții personale, de care vorbește cu foarte mare reținere.

La întrebarea dacă își dorește copii, răspunde doar că lasă în grija lui Dumnezeu acest lucru. Dacă El va îngădui să aibă un copil, îl va primi cu toată dragostea. Spune că experiența MagiCamp a făcut-o să se încreadă mai mult într-o entitate superioară și să se lase în voia Sa, fără a forța nimic.

Toată suferința pe care o vede în jur o face să prețuiască altfel viața, cu toate darurile ei, și să reconsidere moartea. Vrea ca vocea ei să ducă mai departe poveștile zguduitoare ale copiilor în suferință și ale familiilor care trăiesc alături de ei aceste grele încercări. Și i-am promis că Avantaje o va susține în tot acest demers social pentru a scoate la lumină povești care să ne facă să prețuim viața la adevărata ei valoare.

Citește și Melania Medeleanu: 4 avantaje ale vieții

A consemnat Daniela Palade Teodorescu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete