Liliana Țuroiu este ambasador al culturii românești peste hotare și în calitate de președinte al Institutului Cultural Român

Liliana Țuroiu președinte al Institutului Cultural Român

Nominalizata la trofeul Femeia anului 2016 pentru Artă și cultură, Liliana Țuroiu este noul președinte al Institutului Cultural Român.

Brandul Liliana Țuroiu reprezintă o combinație de talent, muncă şi imaginaţie debordantă. O carieră de succes, dar mai ales o poveste despre valoare, care rezistă indiferent de durata și amploarea succesului profesional. Valoarea a rămas mereu o constantă în drumul spre celebritate al Lilianei Ţuroiu, designerul care ar fi trebuit să ajungă matematician şi pentru care moda este un fel de a vorbi despre oameni. Pentru ea, tradiţia este semnul autentic al creaţiei care vine din adâncurile istoriei unui popor și care o ține departe de stereotipurile mondenităților iscate în jurul podiumurilor de modă.

Liliana Țuroiu este profesor universitar, antreprenor și consultant cu o carieră de 20 de ani, cu numeroase recunoașteri publice pentru artă și cultură, autoarea celebrelor ii reinterpretate ce alcătuiesc colecția 'Zestrea', supranumită „colecţia castelelor regale, cu care a străbătut continentele, arătând întregii lumi semnificațiile portului popular și ale valorilor românești tradiționale, dar și locuri culturale simbolice pentru România (Ateneul Român, Cetatea Făgărașului, Castelul Bran și Castelul Peleș).

Pentru toate aceste performanțe, Liliana Țuroiu a fost nominalizată de revista Avantaje la titlul Femeia Anului', la categoria Artă și Cultură, după ce, în septembrie 2015, Marele Ordin al Cavalerilor Francezi a acordat Proiectului “Zestrea” by Liliana Ţuroiu Premiul de Excelență în cadrul evenimentului internațional Intercoiffure Awards de la Paris, Franţa, iar în 2009 a primit Premiul de Excelenţă al Camerei  de Comerţ şi Industrie a României.

Ca femeie și mamă, se implică în proiecte caritabile

În calitate de Președinte și membru fondator al Fundației Altum Studio Design, dar și ca mamă a doi copii, conștientă că are și o misiune de responsabilitate socială, s-a implicat constant în susținerea tinerilor artiști profesioniști și s-a alăturat, an de an, proiectelor caritabile în sprijinirea copiilor cu probleme de sănătate, așa cum este cazul  evenimentului “Lumină pentru viitor”.

Citește și:

Artă în straie de poveste

Dana Lupșa și proiectele ei sociale pentru mamele antreprenor din orașele Transilvaniei

Chris Simion: „Cred că un actor adevărat are emoții întotdeauna'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povestile voastre