Dana Lupșa și proiectele ei sociale pentru mamele antreprenor din orașele Transilvaniei

dana lupsaSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 2

Dana Lupșa este lector. univ. dr. La Facultatea de Stiințe economice și administrarea afacerilor, Universitatea Transilvania din Brașov, Președinta Asociației Happy Moms și Business Developer for Business Moms. De mai bine de trei ani reprezintă interesele mamelor antreprenor din Brașov, Sibiu, Făgăraș și Cluj. Pentru toată această activitate, ea a fost nominalizată pentru premiul 'Femeia anului 2016', la categoria 'Apărarea și Promovarea Drepturilor Femeii'.

 Dana Lupșa este mamă a doi copii, antreprenor și specialist în comunicare și relații publice.Asociația Happy Moms are ca scop dezvoltarea personală și profesională a mamelor, prin proiecte și programe cu impact la nivelul comunității locale. Principalul proiect al asociației se numește Business Mom – Școală antreprenorială, de mentorat și motivație pentru mame, care se adresează mamelor singure sau care au renunțat la locul de muncă și care își doresc să devină antreprenor. Proiectul se derulează anual, pro bono, pentru categoriile vizate. Prima ediție s-a derulat în anul 2015, având ca rezultat dezvoltarea a 4 afaceri, cea de-a doua ediție s-a derulat în anul 2016, având ca rezultat dezvoltarea a 6 afaceri. Cel de-al doilea proiect al asociației se numește Incubator de talente – program de stimulare a spiritului antreprenorial al copiilor talentați din familii defavorizate. Prima ediție a avut loc în anul 2016 și a constat într-o tabără pro bono, derulată în interval de o săptămână în cadrul căreia 9 copii au participat la cursuri de perfecționare. Asociația a derulat în anul 2016 programul Business Kid, care vizează dezvoltarea spiritului antreprenorial al copiilor cu vârste între 7 și 12 ani, workshop-uri prin joc și joacă, dar și activități practice. Întreaga activitate a asociației se derulează în mod voluntar, Dana Lupșa fiind voluntar încă de la înființare.

După ce devin mame, femeile tind să își reconfigureze traseul profesional

'Visul meu de a ajuta mamele care își doresc să devina antreprenor s-a nascut în urma cu mai bine de 3 ani, când, inconjurata fiind de astfel de mame, am realizat ca exista o tendință în randul femeilor pentru care rolul de mama aduce si schimbarea viziunii asupra carierei', spune Dana Lupșa.

'Perioada sabatică despre care toti antreprenorii celebri vorbesc, este, cred eu, pentru proaspetele mame, perioada imediat urmatoare trasformarii din femeie in mama. Am realizat de altfel si studii – prin prisma profesiei, am avut privilegiul de a concepe si conduce o astfel de cercetare – care atestă faptul ca majoritatea femeilor, inclusiv cele pentru care cariera era pe planul central al vieții, își reconfigurează întregul traseu profesional in jurul pasiunilor regăsite si redescoperite.

Dacă fiecare dintre noi face un bine, împreună putem crea un val de fapte bune

În doi ani de la înființare, am pus pe picioare 10 afaceri care sunt în creștere ca numar de clienți si ca profit. Aceste rezultate concrete mă determină sa certific faptul că aceasta combinație de teorie aplicata si experiente practice este extrem de eficientă în a asigura un start consistent afacerilor nou înființate. De anul trecut, datorită interesului pentru activitatea noastra din Brașov, am lansat sateliți in Cluj, Sibiu si Făgăraș, cu cereri care vin din toata țara.

Cred cu tărie ca oamenii se întâlnesc anume cu un scop și când epuizează de împărtășit informații, emoții sau experiențe, oamenii ies din viața noastră. Sau noi din viata lor. Cred că dacă fiecare dintre noi are o inițiativă pentru a face bine si suficienta hotărâre, forțele care conduc universul se aranjeaza asa încât inițiativa să devină realitate. Si dacă fiecare dintre noi schimbă ceva în bine in viața oamenilor din comunitatea din care face parte, cu siguranță valul binelui va deveni un tsunami de neoprit.'

A consemnat Daniela Palade Teodorescu

Citește și:

Liliana Țuroiu – artist, profesor și antreprenor, ambasador al culturii românești peste hotare

Povestea uluitoare a celor două eleve premiate la Gala Femeia Anului 2016! Cine sunt Ana Maria Tudorache și Miruna Alexandra Ojoga?

Chris Simion: „Cred că un actor adevărat are emoții întotdeauna'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro