Laura Haidău despre Ileana Ciuculete: “Era această Ileană Cosânzeană a folclorului românesc, care emana doar frumusețe și bunătate”

Laura Haidău despre Ileana Ciuculete

Interpreta Laura Haidău este printre cele mai reprezentative figuri ale folclorului bucovinean. Cu o carieră de peste 25 de ani, Laura a cântat pe scenele multor festivaluri din țară și străinătate. Aceste evenimente i-au prilejuit întâlnirea cu mari artiști ai folclorului românesc. Doamna Ileana Ciuculete a fost unul dintre aceștia. 

Am vrut să aflăm de la interpreta Laura Haidău ce amintiri o leagă de Ileana Ciuculete. Complet bulversată de dispariția fulgerătoare a artistei, Laura ne-a declarat printre lacrimi: “Ileana era un om cald, un om care zâmbea tot timpul și avea câte o vorbă bună pentru fiecare. Nu voi uita niciodată prima noastră întâlnire. A făcut un gest care pentru mine a contat enorm: m-a strâns de mână și m-a îmbrățișat.”

“Ileana dăruia din tot sufletul”

Ileana Ciuculete a fost, fără îndoială, o artistă care a știut să se facă iubită de toată lumea. Și nici nu i-a fost greu: înainte de a fi un artist talentat, era un om pozitiv, deschis, mereu cu zâmbetul pe buze, care răspândea în jur doar voie bună. “Punea multă pasiune în tot ceea ce făcea și dăruia publicului din tot sufletul”, completează Laura Haidău.

Un nume predestinat

Frumusețea fizică a artistei era dublată și de frumusețea sufletească. “Ileana avea un nume predestinat. Era o Ileana Cosânzeana care emana doar frumusețe, doar bunătate, care umplea orice încăpere cu simpla prezență”, adaugă interpreta Laura Haidău.

Sacrificiile imense, o realitate confirmată de toți marii artiști

Despre munca asiduă din spatele realizării unei singure piese nu se prea vorbește. Interpretul Lupu Rednic preciza faptul că eforturile susținute depuse de artiști pentru a apărea în fața publicului sunt imense și epuizante. Și, nu de puține ori, consecințele sunt dintre cele mai nefericite.

Laura Haidău confirmă faptul că oboseala, durerile ascunse sunt realități pe care le știe fiecare dintre ei, care nu ajung la public. La public trebuie să ajungă o piesă care să-i placă, căci “nimic nu bucură mai mult sufletul unui artist decât aplauzele publicului. Cel mai important este ceea ce rămâne după noi.”

Autor: Oana Anghel

Sursa foto: pagina de facebook a artistei Laura Haidău

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete