Lupu Rednic: “Sacrificiile pe care le fac artiștii pentru a apărea în fața publicului sunt imense și, nu de puține ori, îi doboară”

lupu rednic

lupu rednic

Folclorului românesc îi datorăm nu doar păstrarea identității noastre naționale, a tradițiilor minunate pe care doar poporul român le are, dar și faptul că a reușit să dea naștere unei mari familii: familia interpreților de muzică populară.

Indiferent de vârstă sau de zona geografică de unde provin, interpreții de muzică populară se cunosc între ei, se întâlnesc pe scenele spectacolelor, la nunți și botezuri, petrec și leagă prietenii pe viață.

Suferă cu toți atunci când unul dintre ei trece printr-o încercare grea și le plâng sufletele la unison atunci când moartea îl răpește pe vreunul dintre ei.

Vestea că artista Ileana Ciuculete a plecat dintre noi a venit ca un șoc pentru toți interpreții de muzică populară, cu atât mai mult cu cât nimeni nu știa că ar fi suferit de vreo boală.

Lupu Rednic despre Ileana Ciuculete: „Încă nu realizez că trebuie să vorbesc despre ea la timpul trecut'

Cu lacrimi în glas, puternic bulversat de vestea că artista s-a stins din viață, interpretul Lupu Rednic ne-a declarat: Ileana a fost un om deosebit, un om frumos, cu suflet frumos. Ne întâlneam deseori prin spectacole, era un om plin de viață, genul acela care îți dă impresia că nu se va întâlni niciodată cu moartea. Aveai cu cine vorbi, avea cine te asculta, aveai cu cine râde.'

Nimeni nu a avut cunoștință de boala artistei. Însăși Ileana Ciuculete a aflat diagnosticul cu doar o săptămână înainte. Și nici n-ai fi avut cum să presupui că un om atât de pozitiv, de plin de viață precum Ileana Ciuculete, care umplea o încăpere prin simpla prezență, ar fi putut suferi de vreo boală incurabilă.

Știți cum este, când un om este bolnav, este pe patul de spital, te aștepți oarecum să se întâmple ceva cu el. Dar cu Ileana nu s-a întâmplat așa. Pe Ileana o știam pe picioarele ei. Nimeni nu s-ar fi gândit că vom vorbi curând despre ea la timpul trecut. Mi se pare incredibil că acum vorbesc despre ea la timpul trecut', a adăugat Lupu Rednic.

Eforturile investite în carieră sunt, nu de puține ori, epuizante

L-am întrebat pe interpretul Lupu Rednic ce părere are despre faptul că viața private a Ilenei Ciuculete a fost, adesea, subiect de bârfă. Din păcate, nimeni nu prețuiește artistul la adevărata lui valoare decât după ce nu mai este. La noi, în Maramureș, este o vorbă: < < Mai uită-te și al cui e câinele care te latră și vrea să te muște. > > Ileana a pus prea multe la suflet. N-ar fi trebuit.

Nimeni nu știe câte sacrificii face un cântăreț pentru a se prezenta în fața publicului. Cât efort investește în tot ceea ce ține de cariera lui: înregistrări, lansare de albume, promovare. Este o muncă uriașă, de aceea este cumplit că artiștii nu sunt apreciați la adevărata lor valoare decât după ce nu mai sunt', ne-a mai declarat Lupu Rednic.

Citește și Ileana Ciuculete a avut o viață grea! A fost BĂTUTĂ, ABUZATĂ și abandonată de familie

Autor: Oana Anghel

Sursa foto: libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete