La portile Orientului

Soare, mare, munte, lacuri, vestigii ale unor civilizatii trecute. Le gasesti pe toate in Turcia – o destinatie placuta si accesibila ca pret si distanta.

Istanbul

Oras cu faima istorica inca de pe vremea cand se numea Constantinopol, fosta capitala a Imperiului Otoman a imbracat in ultimele decenii o haina cosmopolita.

Din 1980, turismul turcesc a intrat intr-o perioada de inflorire, iar in Istanbul au "crescut" peste noapte numeroase hoteluri, restaurante, cafenele si institutii de cultura.

Ce vedem
Palatul (Seraiul) Topkapi a fost, timp de aproape 400 de ani, resedinta sultanilor otomani. Este o constructie impozanta, cu interioare de marmura, impartita in patru Curti cu destinatii precise. Una dintre ele este Ortakapi – fostul sediu al sultanatului. Cuprinde un parc grandios si o serie de pavilioane, bucatarii si chioscuri care serveau odata familiei monarhului si oamenilor de la Curte.
Cel mai vizitat este, fireste, fostul harem – sute de camere bogat ornamentate, marturii ale unei vieti guvernate de fast, traditie si ceremonial. La fel de interesanta este asa-numita Poarta a Eunucilor – spatiul destinat corpurilor de elita, formate din eunuci europeni si garzile de corp ale sultanului.

Se viziteaza in fiecare zi, intre 9 si 16.30, cu exceptia zilei de marti. Intrare: 5 dolari.

Un pod intre Europa si Asia (Istanbul)

Biserica Sfanta Sofia (Biserica Intelepciunii Divine) este un monument de arhitectura din vremea Imperiului Bizantin, considerata cea mai importanta biserica crestina pana la caderea orasului Constantinopol, cand a fost transformata in moschee. Vizitatorii nu sunt admisi pe intrarea principala sau in timpul rugaciunii.

Imagine din Bazar in Istanbul

Muzeul de Arta Islamica cuprinde expozitii de etnografie si colectii ale familiilor bogate. Kapali Carsi (Marele Bazar) este, inca din secolul al XV-lea, un fel de Mecca a impatimitilor de cumparaturi. Comertul este extins dincolo de granitele bazarului, pana pe stradute laturalnice, unde comerciantii turci expun tot ce iti poti imagina: de la baloturi de panza, pana la bijuterii din aur si pietre pretioase, monede vechi, blanuri, articole din piele, obiecte si covoare lucrate de mana.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta