La colegiile de top din București se intră cu medii tot mai mari. Cum îi afectează acest lucru pe elevi?

Odată ce Evaluarea Națională 2017 s-a terminat, elevii de gimnaziu trec din nou prin emoții foarte mari și asta pentru că urmează admiterea la liceu.

Pe parcursul celor patru ani de liceu, dar și la Evaluarea Națională, elevii care își doresc un loc bun într-un liceu de top din București s-au luptat pentru obținerea unor note cât mai mari. Cu toate acestea, mediile de admitere se apropie tot mai mult de nota 10, ceea ce îi împiedică pe mulți elevi să ajungă în unitățile de învățământ pe care și le doresc. Jurnalista Nora Dincă a abordat acest subiect pe pagina ei de socializare și a explicat de ce această situație nu este una tocmai favorabilă pentru elevi.

“9,90 ultima medie de intrare anul trecut la Sava, 9,76 Lazăr, 9,66 Mihai Viteazul, 9,56 Vianu, 9,53 Șincai. Vorbim de mediile dintre media de la examenul de capacitate și media V-VIII. 
Sunteți nebuni?! Ce faceți cu copiii noștri, pentru Dumnezeu, când trăiesc copiii ăștia? Ce faceți cu copilăria lor? Ce faceți din noi?

*Sub 9 deja ai probleme în a găsi un liceu bun. Sub 8,90 ai mari probleme. Sub 8,60 ești pa. Cu alte cuvinte, un elev de 8,50 nu e un elev bun, e pleavă. Oferta este pentru elevi excepționali și restul. Elevii buni și elevii medii nu există, te rogi la Dumnezeu să nimerească într-un loc care să nu-i piardă, că de a le crește performanțele nici nu poate fi vorba. Iar în anii de liceu puterea părintelui în ecuație scade dramatic. Viitorul e asigurat: vom exporta medici și IT-iști străluciți pe bandă rulantă. În urmă, multă muncă fără rost, creiere irosite, îmbibate de învățătură irelevantă pentru realitatea “din teren”, pentru viața adevărată. Iar asta se întâmplă în București și în orașele mari. Ce fac copiii din rural? Știe cineva? Interesează pe cineva? Mimoza șefă, veșnicmirata Kati, ce zice?  Meritați condamnați la moarte pentru cum arată învățământul în țara asta. Toți -de la ăia care ați condus ministerul ăla, până la ăia care v-au pus acolo”, a scris Nora Dincă pe facebook. 

Foto: facebook, 123rf.com

Citește și:

A primit nota 2,40 la Evaluarea Națională 2017! După ce a depus constație, a rămas fără cuvinte

Cum s-au descurcat elevii de clasa a XII-a la a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2017. Cât au învățat copiii de la Liceul Teoretic „Ion Barbu'

Evaluarea Națională 2017. Cum arată cererea tip pe care trebuie să o completezi dacă vrei să depui contestație

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie