Ivermectina, medicament ineficient în reducerea riscului de spitalizare pentru COVID-19

Medicamentul anti-parazitar ivermectina a fost ineficient în reducerea riscului de spitalizare pentru COVID-19, a constatat un studiu amplu, reluând concluziile studiilor anterioare asupra medicamentului.

Studiul a confirmat în continuare că, deși ivermectina a devenit populară ca tratament alternativ pentru COVID-19 în unele cercuri, nu funcționează împotriva virusului.

Într-un studiu clinic amplu de peste 1.300 de pacienți cu COVID-19 în Brazilia, jumătate au primit ivermectină, iar ceilalți au primit un placebo pentru a vedea dacă ar putea trata virusul. Cercetătorii au ajuns la concluzia că medicamentul, folosit în principal ca deparazitor de vaci și cai, nu a avut niciun efect.

„Tratamentul cu ivermectină nu a dus la o incidență mai scăzută a internării medicale într-un spital din cauza progresiei COVID-19 sau a observării prelungite în departamentul de urgență în rândul pacienților cu diagnostic precoce de COVID-19', au scris ei în studiu, publicat miercuri, 30 martie, în New England Journal of Medicine, potrivit People.

Cercetătorii au încercat să analizeze diferite metode de administrare a ivermectinei, de la începutul infecției până mai târziu, și au descoperit că în ambele cazuri aceasta a fost ineficientă. Și când medicamentul a fost administrat în primele trei zile de infecție, pacienților le-a fost mai rău decât cei care au primit placebo.

Ivermectina a apărut inițial ca un posibil tratament pentru COVID-19 la începutul pandemiei, când cercetătorii încercau medicamentele existente pentru a vedea dacă ar putea lucra împotriva virusului necunoscut atunci.

Un studiu, o revizuire a unor studii mai mici publicate în decembrie 2020, a indicat că ivermectina scade semnificativ riscul de deces din cauza COVID-19, dar ulterior s-a constatat că a folosit date eronate și a fost retrasă. Studiul din Brazilia, împreună cu mai mulți alții din ultimii doi ani, au descoperit toți că ivermectina nu are niciun efect asupra COVID-19.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri