Îți deranjezi colegii de muncă și nici măcar nu-ți dai seama? 9 feluri în care poți să-i enervezi pe ceilalți

Îți deranjezi colegii de muncă

Îți deranjezi colegii de muncă? Există fapte grave, pe care știi că nu trebuie să le faci. Dar de unele poate că nici nu-ți dai seama. Te regăsești în cazurile de mai jos?

Trei lucruri sunt în afara oricărei discuții și nu au nici o scuză. Sunt evidente și nu intră în categoria celor de care nu-ți dai sema. 1. Să-ți arogi merite din ceea ce face altul. Totodată, să dai vina pe altul pentru greșelile tale. 2. Să nu-ți predai la timp lucrările și să-i ții pe alții în loc. 3. Să ai un comportament agresiv, în orice sens, de la verbal până la sexual.

Însă, este posibil să îți deranjezi colegii de muncă fără să-ți dai seama. Iată cum se poate întâmpla asta:

1. Îți deranjezi colegii de muncă venind bolnav la serviciu

Poate părea un eroism din partea ta. Dar pentru colegi poate să fie cel puțin stânjenitor. În primul rând, acesta este cazul atunci când ai ceva contagios. O gripă, o viroză, de exemplu. Apoi este enervant ca cineva să-și tot sufle nasul sau să tușească toată ziua. Apoi, este apăsător să ai lângă tine pe cineva care suferă. Nici nu-i poți cere să-și facă treaba, nici nu poți s-o faci tu în locul lui.

2. Îți deranjezi colegii de muncă încălzind la microunde mâncare cu miros puternic

Mâncărurile cu usturoi, cu pește, cu brânză miros oribil când sunt încălzite. Floricelele cu diverse igrediente pot umple de miros orice hală industrială. Nu tuturor le place ceea ce-ți place ție. Și chiar dacă le-ar plăcea, mirosurile puternice migrează în spațiul de lucru. Iar asta deranjează, pentru că n-au ce căuta acolo.

3. Îți deranjezi colegii de muncă atunci când vrei să te pui bine cu șeful și încarci toată echipa

Șefii apreciază angajații care se oferă să facă tot mai multe. Îi iau în calcul atunci când există o oportunitate de promovare. Îi ascultă atunci când au ceva de propus sau de cerut. Dar una este să-ți asumi tu o sarcină în plus și asta e să ți-o asumi în numele tuturor.

În general, șefii tind să ceară angajaților cât mai mult. Oamenii sunt destul de încărcați. Iar dacă se întâmplă să aibă momente de respiro peste zi, asta le face bine. Eficiența lor este mai mare în momentele în care muncesc. Nu-i obliga să rămână sistematic peste program ca să fii tu bine văzut.

4. Îți deranjezi colegii de muncă atunci când stârnești discuții dar nu-i lași să vorbească

Persoanele mai extrovertite și vorbărețe nu-și dau seama de asta. Uneori vorbesc prea tare și prea repede. Nu se opresc cu una, cu două. Repetă fraze și idei și nimeni nu mai apucă să spună nimic. Dacă asta se întâmplă într-o ședință, aceasta se va lungi peste măsură. În plus, dacă nimeni nu apucă să-și spună părerea, ședința va fi inutilă. Iar discursul tău poate să fie pe de-a-ntregul eronat și tu să nu-ți dai seama.

5. Îți deranjezi colegii de muncă atunci când vorbești tare la telefon în birou

Convorbirile personale nu trebuie să se desfășoare în auzul tuturor. În primul rând, îi împiedică pe ceilalți să se concentreze. În al doilea rând, comiți o indiscreție. Fiind o discuție privată, ei ar trebui să păstreze discreția. Adică ar trebui să pretindă că nu aud nimic. Ceea ce este absurd.

6. Îți deranjezi colegii de muncă atunci când le folosești calculatorul, scaunul sau obiectele de pe birou fără ca ei să-ți fi dat permisiunea

Chiar dacă scaunul, biroul și calculatorul aparțin firmei, ele nu sunt comune. Fiecare și-a organizat spațiul de lucru și acesta îi aparține într-o măsură. În timpul programului, acela este spațiul în care își desfășoară activitatea. Există un instinct al teritorialității, dar și o nevoie de stabilitate.

7. Îți deranjezi colegii de muncă atunci când te plângi tot timpul

Unii oameni au acest obicei. De dimineață până seara se plâng. Nu rămân niciodată în pană de motive. În plus, deranjează cei care mereu gândesc negativ. Cei care se așteaptă mereu la ceva rău și își împărtășesc fără restricții neliniștea.
Acest comportament îi scoate din ritm pe ceilalți.

În mod normal, oamenii își caută motivații ca să poată munci. Caută partea bună a lucrurilor ca să poată merge cu încredere mai departe. Un plângăcios atârnă greu ca un boloban de gâtul celorlalți.

8. Îți deranjezi colegii de muncă atunci când abuzezi de flexibilitatea programului

Dacă nu ești în birou la orele de vârf ale zilei, ceilalți ar putea fi încurcați. În măsura în care interacționezi cu alții, trebuie să coincidă cumva și programul vostru. Nici într-un caz nu trebuie să faci pe cineva să aștepte după tine.

Chiar și un program flexibil tot trebuie cumva stabilit. Trebuie să te înțelegi cu ceilalți și nu lași descoperit un interval din zi. Iar dacă cineva te pate înlocui, să fie pe bază de reciprocitate. Să împărțiți echitabil aceste intervale de suplinire.

9. Îți deranjezi colegii de muncă atunci când bârfești colegii care nu sunt de față

Dacă astăzi lipsește X și tu îl bârfești față de Y, nimeni nu garantează că nu faci și invers. Iar Y poate că nu are nimic împotriva lui X. De ce să asculte lucruri negative despre o persoană care nu-l supără cu nimic.

Întreaga atmosferă este viciată atunci când rămân în aer vaporii toxici ai bârfei. Oamenii nu se mai simt în largul lor. Dacă ar vrea să te contrazică, ar însemna deja să intre într-o dispută cu tine. Dacă te lasă să vorbești, e ca și cum n-ar avea nimic de zis în apărarea celui bârfit. Ca și cum ar fi de acord cu tine. Rezultatul este că, pe viitor, vor încerca să te evite pe tine și discuțiile tale. Și atmosfera nu va mai fi niciodată cum a fost.

Ca regulă generală, nu face niciodată ceea ce te deranjează când este făcut de alții.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii