Ischia, insula-grădină a Italiei

Ischia, insula-grădină a Italiei

Renumită pentru peisajele sale desăvârșite, izvoarele termale, grădinile mediteraneene și plajele din nisip negru, Insula vulcanică Ischia este cea mai nouă destinație din portofoliul turoperatorului Fabrica de Vacanțe, pe care o poți descoperi în acest sezon la tarife tentante de la 481 euro/persoană!

Dacă vara te-a prins fără planuri de vacanță, însă tânjești să descoperi locuri mai puțin aglomerate și promovate turistic, o bună alegere poate fi o escapadă în Ischia, cea mai mare insulă din Marea Tireniană, aflată foarte aproape de Napoli, Italia.

Pachete complete în Ischia, de la Fabrica de Vacanțe

Cu un zbor direct spre Napoli și un transfer facil cu feribotul, ajungi în paradisul italian mai repede decât ți-ai imaginat, grație pachetelor complete oferite de Fabrica de Vacanțe. Un sejur de 7 nopți cu demipensiune la Hotel Family Spa Le Canne 3*, Forio d’Ischia, pornește de la 481 euro/persoană! 

Pachetul include bilet de avion București-Napoli-București, transfer aeroport-hotel-aeroport, bilet feribot și asistență turistică. În plus, Insula Ischia se află la „doi pași' de locuri populare precum Insula Capri, Insula Procida, Vulcanul Vezuviu, situl antic Pompeii sau parcul natural Cinque Terre, pe care le poți descoperi în excursii opționale.

Insula cu cele mai spectaculoase peisaje

Cu un relief accidentat rezultat în urma numeroaselor fenomente vulcanice petrecute de-a lungul timpului, Insula Ischia ascunde peste 30 de grupuri de izvoare termale cu nămoluri, cunoscute pentru proprietățile lor terapeutice încă din Antichitate (au fost menționate în scrierile istoricului Strabon), și de la care și-a primit supranumele de „Insula Sănătății' sau „Insula Tinereții Eterne'. 

Destinație recomandată pentru răsfăț la plajă sau în resorturi exclusiviste cu centre SPA, aventuri în natură, vizite culturale sau escapade romantice, Ischia este luată cu asalt de familii cu copii, cupluri de îndrăgostiți și tineri dinamici.De asemenea, senioriipot călători aici prin programe de tip Senior Voyage, la prețuri tentante și servicii turistice de primă clasă, așa cum ne-a obișnuit turoperatorul Fabrica de Vacanțe, specializat pe destinații charter, în special cele spre insulele Greciei.

Descoperă capitala plină de viață!

Cele mai vizitate locuri din Ischia sunt parcurile termale: Giardini Poseidon, Giardini Negombo, Giardini Castiglione sau Giardini Aphrodite Apollon, dar și capitala Ischia, unde istoria se combină cu modernitatea în cele două zone ale sale: Ischia Porto și Ischia Ponte

Centrul istoric, reprezentat de Ischia Ponte, este împărțit în străzi înguste ce te conduc până la Castelul Aragonese, aflat pe un deal semeț înconjurat de Marea Tireniană. Edificiul datează din anul 1441 și a fost ridicat de către Alfonso D’Aragona pe locul unei fortărețe din anul 474 î.Hr. La mică distanță se găsește Turnul Guevara, un alt simbol al capitalei, care s-a aflat în proprietatea Ducilor de Guevara, și făcea parte din vechea centură de apărare a orașului. 

Locuri boeme, de neratat!

Mai romantic și liniștit decât capitala Ischia este orașul Forio, de pe coasta de vest a insulei, renumit pentru vilele neoclasice colorate. Acesta este locul preferat de îndrăgostiții care se pot îmbarca în croaziere spre Insula Capri și Insula Proscida sau pot vizita exoticele Grădini La Mortella. Parcula aparținut compozitorului britanic, Sir Willian Walton, care obișnuia să se retragă aici, atunci când avea nevoie de inspirație. Plimbă-te în Grădina de Jos și Grădina de Sus, interconectate prin poteci umbrite de arbuști exotici și urcă la Teatrul Grecesc pentru priveliști panoramice sau pentru a participa la concertele de muzică clasică.

Dacă ești în căutare de exclusivități nu poți rata Lacco Ameno, o urbe luxuriantă cu numeroase plantații de lămâi și viță de vie, ce găzduiește un număr mare de resorturi de lux cu băi termale și piscine infinity. Aici au ajuns numeroase celebrități și miliardari, de-a lungul timpului, precum Richard Burton, Elisabet Taylor, Silvio Berlusconi sau Claudia Cardinale. În Lacoo Ameno mai găsești Parcul Termal  Negombo, dar și Sânca Ciupercă, cel mai fotografiat monument natural din Ischia. 

Plaje de top

Ischia se laudă cu unele dintre cele mai spectaculoase plaje de pe coasta Mării Tireniene. Aproape de Sant’Angelo – orășelului supranumit „Positano de Ischia', vei putea găsi Plaja Cava Grado „decorată' cu numeroase stânci vulcanice și sărutată de ape de un albastru-turcoaz. 

La poalele Muntelui Epomeo, cel mai înalt de pe insulă, se arcuiește populara Plaja Citara din nisip alb, lângă care se află și Termele Giardini Poseidon,cu superbele sale grădini mediteraneene.

Cea mai mare plajă din Ischia este Marina dei Maronti din Barano, la care poți ajunge și cu taxiul de apă dinSant’Angelo. Partea cea mai interesantă la această plajă este faptul că aici turiștii pot înota chiar și iarna, datorită izvoarelor termale răspândite de-a lungul coastei, ceea ce face ca apa să aibă o temperatură constantă tot timpul anului. 

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta