Irina Singh: viata intre Iasi si Calcutta

Irina Singh: viata intre Iasi si Calcutta

Irina Singh

„Versurile si muzica mea sunt inspirate de iubire si dedicate iubirii.“


Toata lumea care ma cunoaste mi-a pus aceeasi intrebare: „Nu ti-a fost teama sa pleci din Romania atat de tanara si tocmai in capatul celalalt al lumii?". Curios, dar nu.

Din copilarie am fost o ambitioasa, o luptatoare si o optimista din cap pana in picioare. Asta m-a ajutat in alegerile si cariera mea, inceputa in tara si continuata la mii de kilometri distanta, in India, care este a doua mea casa si unde compun, inregistrez si intrepretez cu succes o muzica absolut noua, total deosebita fata de sound-urile obisnuite.

Viata mi-a oferit accesul la o cariera internationala de succes, dar munca, ambitia si sprijinul lui Ramu, sotul meu, au contat enorm. Sunt nascuta la Iasi si de mica mi-a placut muzica indiana. Am mers la Palatul Copiilor, apoi am urmat studii de violoncel, viola, pian si canto la Liceul de Arte „Octav Bancila“.

 

Irina Singh

„Ramu este un om special, foarte deschis si intelegator.“

Prin 2002 studiam jazz-ul, lucarm ziua la o agentie imobiliara, iar serile cantam intr-un club, ca sa ma pot descurca cu banii. Aici m-au auzit membrii unei trupe rusesti, White Mouse, care mi-au propus sa devin solista trupei si sa plec cu un contract la Calcutta, in India. N-am ezitat deloc. Am zis da si iata-ma aici, unde l-am intalnit pe Ramu, care venea seara de seara la concertele mele.

M-am indragostit de el, de delicatetea lui sufleteasca, el m-a cerut in casatorie, eu am acceptat si… am ramas in India. A tinut sa vina la Iasi sa ma ceara parintilor mei, iar dupa doar doua luni, am facut nunta, traditionala, dar… dubla, si in Romania, si in India.

Apoi am crezut ca ma voi dedica total familiei, doar ca tot… dragostea a fost cea care nu m-a lasat. Incet-incet, am inceput sa compun si sa scriu versurile unor piese muzicale, inspirate si dedicate lui Ramu, pe care apoi am inceput sa le cant impreuna cu Saikat Dev, de la trupa Shiva, unul dintre cei mai renumiti cantareti rock din India si autor de muzica de film.

Irina Singh

 Am ales o linie muzicala unicat: teme indiene in orchestratii club’in si interpretare jazz-istica, iar melodiile, care sunt creatie proprie de la un capat la altul (muzica, text, instrumental si voce), le-am inregistrat pe un album dedicat tot sotului meu Ramu, dar pe care vreau sa il lansez prima data in Romania.

 

 

 

 

 

„Ma simt acasa si in India, si in Romania.“

Adrian Ciltan; foto: arhiva personala

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii