Ioana Ginghină a vorbit despre greșelile din mariajul cu Alexandru Papadopol

Ioana GinghinăSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Recent, pe blogul personal, Ioana Ginghină (42 de ani) a scris despre greșelile cele mai frecvente ale partenerilor într-un mariaj.

Actrița și fostul ei soț, Alexandru Papadopol (44 de ani), au încheiat, la sfârșitul lunii iulie a anului trecut, un mariaj de 12 ani. Cuplul are împreună o fiica, Ruxandra, în vârstă de 11 ani.

Ioana Ginghină a vorbit despre greșelile din mariajul cu Alexandru Papadopol

„Căsătoria este o muncă grea, este un job, la fel ca și meseria de părinte. Căsătoria nu este întotdeauna mic dejun la pat și sex pasional în fiecare noapte.

O căsătorie sănătoasă necesită o comunicare clară, respect și satisfacție emoțională și fizică.

Însă nefericirea aduce frustrare, ură și rezultatul poate fi o familie nefericită, trăind într-un mediu toxic. Am învățat asta pe pielea mea.”

Actrița a redat 6 semne că partenerii se află într-un mariaj nefericit: critica, disprețul, defensivitatea, zidul de piatră, lipsa relațiilor intime, lipsa timpului în doi.

Despre critică, Ioana spune că, atunci când este frecventă, „unul dintre voi se simte la fel de des atacat, respins, rănit și asta nu duce decât la despărțire”.

Despre dispreț, actrița mărturisește: „Vei spune «eu nu am făcut asta niciodată», însă am văzut asta de multe ori la cuplurile din jurul meu și chiar și eu am adoptat-o de mult prea multe ori, în „glumă»”.

„Disprețul presupune o poziție de superioritate morală asupra caracterului celuilalt și asta distruge.”

Ioana Ginghină: „Este atât de frustrant și de umilitor să nu știi ce se întâmplă de fapt cu partenerul”

Despre defensivitate, Ioana spune că, în momentul în care ești criticat constant, este normal să devii defensiv, însă problema apare în momentul în care partenerii nu își asumă responsabilitatea pentru ceea ce fac.

„Există o problemă în asumarea responsabilităților pentru acțiunile noastre când mai degrabă avem tendința de a-i blama pe partenerii noștri și de a face din vina noastră, vina lor.”

Zidul de piatră semnifică lipsa de comunicare. „Este atât de frustrant și de umilitor să nu știi ce se întâmplă de fapt cu partenerul sau partenera ta.

Să trăiești așa, într-o stare permanentă de confuzie, care să te macine ușor pe interior, până când te distruge bucățică cu bucățică.”

În continuare, actrița vorbește despre lipsa relațiilor intime și lipsa timpului în doi. „Într-o relație de iubire nu trebuie să lipsească intimitatea și conexiunea fizică, care sunt elemente importante ale căsătoriei.”

Atât Alexandru, cât și Ioana formează alte cupluri în prezent.

Foto: Instagram

Citește și:

Prima fotografie cu Marcel Pavel din spital. Cum se simte artistul după ce a fost infectat cu noul coronavirus?

Andrei Ștefănescu diagnosticat cu coronavirus. Artistul face declarații de pe patul de spital

Rona Hartner face primele declarații după ce s-a vindecat de cancer. Ce este obligată artista să facă?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete