Investeste intr-un MBA daca vrei sa castigi mai bine!

Ai vrea sa schimbi ceva in ceea ce priveste cariera sau pregatirea ta profesionala? Secretul reusitei poate consta intr-un MBA.

Ai observat ca, pentru a promova in cariera, nu mai este suficienta prezentarea diplomei de licenta sau a unui simplu master? Probabil ca da si de aceea te intrebi ce ai putea sa faci pentru a te autodepasi pe plan profesional? O solutie ar fi ca in CV-ul tau sa apara de acum incolo si o diploma de MBA.

CE este MBA si cum a aparut

Primul program MBA (Master of Business Administration) a aparut in Statele Unite ale Americii, la inceputul secolului al XX-lea. In anul 1958, programul MBA a fost introdus si in Europa, prin deschiderea Scolii de Afaceri IESE din cadrul Universitatii din Navarra (Barcelona), iar mai tarziu au aparut London Business School si Manchester Business School.

Acum opt ani, Universitatea din Bucuresti si experti ai Universitatii din Tiffin (S.U.A.) au pus bazele unui program pentru Administrarea Justitiei Comunitare. Acesta a fost un succes total si continua si in ziua de azi. Master of Business Administration este o diploma in managementul afacerilor, un masterat in administrarea afacerilor.

Desi MBA-ul a aparut ca un program de pregatire adresat specialistilor din domenii tehnice, care voiau sa obtina cunostinte manageriale, de-a lungul timpului aceste programe au evoluat, ajungand sa atraga cursanti din orice domeniu, care vor sa se specializeze in management si administrarea afacerilor, oferind managerilor de top posibilitati de a-si consolida aptitudinile.

Durata unui program MBA variaza de la o tara la alta. Astfel, daca in Statele Unite ale Americii acesta dureaza aproximativ doi ani, in Europa poate dura intre zece luni si doi ani. Este bine sa stii ca nu in toate cazurile un MBA aduce posesorului si o diploma de master; acest lucru depinde de scoala la care se fac cursurile. De aceea, inainte de a te inscrie, este nevoie sa te interesezi daca ti se va elibera la sfarsitul cursului si o astfel de diploma.

Institutiile care elibereaza diplome MBA sunt cunoscute ca scoli de afaceri sau de management. Pretul unui MBA in Romania poate fi cuprins intre 7.000 si 10.000 euro, iar in SUA te costa in jur de 160.000 de dolari.

Conditiile de admitere pentru inceperea unui program MBA sunt:

  • sa fii absolventa de studii superioare;
  • sa ai vechime in munca de cel putin trei ani;
  • sa ai cunostiinte de baza de limba franceza sau engleza;
  • sa prezinti scrisori de referinta, diplome universitare sau foi matricole, in functie de scoala la care te inscrii;
  • sustinerea si trecerea testului GMAT (Graduate Management Admission Test) si a unui interviu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera