Femeile de succes din Piatra-Neamt

Piatra-Neamt este considerat unul dintre cele mai frumoase orase din tara. O spun cei care trec pentru prima oara pe aici, dar si cei care s-au nascut in aceasta zona inconjurata de munti. "E unul dintre cele mai incantatoare locuri de pe planeta", marturiseste Mihaela Radulescu despre locul copilariei sale, in timp ce medicul estetician Adina Alberts ne reaminteste ca "s-a dovedit a fi, pe parcursul anilor, un izvor de talente si de viitori oameni de succes".

Adina Alberts
Medic specialist si asistent universitar la Clinica de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva a Spitalului Clinic de Urgenta "Bagdasar-Arseni" din Bucuresti, autoare a cartii "Celulita, o continua provocare" (Editura Curtea Veche), Adina Alberts a infiintat, la Bucuresti, Clinica de chirurgie estetica – "Care Zone Medical" si zona spa – "Care Zone Urban Spa".

"Pentru mine chirurgia estetica este o pasiune. Nu simt orele pe care le petrec in sala de operatie sau la consultatii. Nu exista satisfactie mai mare pentru un medic decat cea in care pacientul iti spune ca "te iubeste" pentru ceea ce ai facut pentru el", marturiseste Adina Alberts.

Elena Dragomirescu

Sef al Sectiei de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Neamt, Elena Dragomirescu a urmat Facultatea de Medicina in Bucuresti si a devenit medic primar neurochirurg la spitalul "Bagdasar-Arseni" din Bucuresti. Unul dintre cele mai dificile momentele ale carierei ei a fost cel in care a ales sa paraseasca Bucurestiul pentru a infiinta, la Piatra-Neamt, sectia de neurochirurgie a Spitalului Judetean de Urgenta.

Satisfactiile meseriei au compensat, insa, totul: "Sa vezi un om venind in baston la tine si plecand perfect drept, sa-l vezi pe cel adus in coma cum merge si vorbeste iar, sa vezi un copil razand dupa o interventie majora, sa poti sa spui ca ai ajutat si format generatii de medici rezidenti, raspanditi acum in toata tara – toate acestea ma fac sa nu regret calea aleasa!", incheie Elena Dra­go­mi­rescu.

Elena Ionescu

Este directorul unuia dintre cele mai cunoscute centre de cercetare si prelucrare a plantelor medicinale din Romania, "Plantavorel". "Mi-am dorit sa devin om de afaceri, un intreprinzator, si am luptat pentru asta", marturiseste cea care a demarat si proiectul Fundatiei "Vorel", prin care isi doreste sa sprijine copiii supradotati, dar cu o situatie materiala grea sau copiii fara adapost, precum si batranii fara resurse.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera