INFORMAȚII incredibile extrase după ce au fost efectuate autopsiile persoanelor ucise de COVID-19

există 9 simptome confirmate ale COVID-19

Medicii spitalului Colentina au făcut o serie de dezvăluiri incredibile după ce au terminat autopsiile pe o parte dintre pacienții ucisi de COVID-19.

În acest context, cea mai puternică declarație vine din partea directorului medical al spitalului Colentina, profesorul de anatomopatologie Sabrina Zurac: „Dacă nu ar fi avut COVID, supraviețuirea, rata de viață era peste 20, 30 de ani', a declara specialistul în direct la Digi 24.

INFORMAȚII incredibile extrase după ce au fost efectuate autopsiile persoanelor ucise de COVID-19

Altfel, în urma autopsiilor realizate pacienților uciși de temutul virus s-au descoperit că „infecția cu SARS-CoV-2 produce afecțiuni la nivelul tuturor organelor, principalele afecțiuni sunt la nivel pulmonar și cardiac. La nivel pulmonar produce afectare alveolară și formare de mici cheaguri de sânge în vase mici, în urma cheagurilor apar zone de moarte a țesutului care era irigat cu sânge de vasul respectiv, la nivel cardiac inflamația pe care o produce virusul și afectarea directă a fibrelor musculare cardiace produce tulburări de contracție a peretelui inimii și tulburări de funcționare, la nivelul ficatului.

Se constată o acumulare de grăsime care duce la o tulburare a funcției celulei hepatice și la afectarea capacității de detoxifiere a organismului, la nivelului rinichiului apar zone de necroză, care fac ca deșeurile toxice din organism să nu se mai elimine așa cum trebuie, iar în restul organelor peste tot unde apar microtromboze apar și zone de necroză, de moarte celulară care duce la disfuncția fiecărui organ în parte și de asemenea în ganglionii limfatici și în splină. Am constatat o scădere a numărului de limfocite', a continuat să povestească dr. Sabrina Zurac.

În plus, specialistul susține foarte clar că, inclusiv în cazul pacienților cu boli grave, doar și numai infecția cu noul coronavirus le-a grăbit sfârșitul. Dacă aceasta nu apărea în viața pacientului, acesta ar mai fi putut trăi în că 10 sau 20 de ani. „Am avut un caz, un tânăr de 35 de ani cu insuficiență renală cronică. La insuficiența renală cronică se face dializă, transplant, deci omul avea în față mulți ani de viață, celelalte trei persoane au avut supraponderalitate, au avut câteva kilograme în plus, dar niciun obez, unul avea hipertensiune, unul diabet care necesita insulină și doamna avea diabet zaharat, dar controlat doar prin alimenție. Acești oameni care aveau vârste între 40 și 57 de ani, erau oameni care ar mai fi trăit minim 20, 30 de ani', explică specialistul.

Iată de ce, asemenea tuturor oficialilor care se ocupă de gestionarea acestei pandemii, dr. Sabrina Zurac vine cu aceleași recomandări pe care ar trebui să le traducem ca și litere de lege. „Este păcat să nu respectăm niște reguli minimale care înseamnă purtarea de mască, spălatul pe mâini și distanțarea socială. În fond ce poate să strice? Ce poate să fie rău să păstrezi igiena, ce poate să fie rău să nu-i tușești în față celui cu care vorbești, ce poate să fie rău să nu te înghesui la cozi interminabile? Este o mare greșeală să considerăm că virusul nu există', conchide directorului medical al spitalului Colentina, profesorul de anatomopatologie Sabrina Zurac citată de Digi 24.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri