Informare meteorologică de vreme rea. Se întorc ninsorile, iar temperaturile vor scădea simțitor

Informare meteorologică de vreme rea

După câteva zile cu temperaturi ridicate și vreme de primăvară, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de vreme rea. În mai multe regiuni ale țării se întorc ninsorile, iar temperaturile vor scădea simțitor.

Informare meteorologică de vreme rea

Sfârșitul de săptămână aduce ninsori și o răcire accentuată a vremii în mai multe zone. Informarea meteorologică va intra în vigoare pe 22 februarie, ora 14 și este valabilă până pe 23 februarie, ora 16. În acest interval, precipitațiile vor cuprinde cea mai mare parte a țării. În Transilvania, zonele montane și Carpații Meridionali, precipitațiile vor fi mixte, dar în special sub formă de ninsoare, iar în anumite zone se va depune strat nou de zăpadă.

În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, precipitațiile vor fi la început sub formă de ploaie, după care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, potrivit meteoromania.ro. Vântul va sufla cu putere și va atinge la rafală 45…55 km/h,  local se poate forma ghețuș, iar temperaturile vor scădea simțitor, vremea devenind deosebit de rece pentru data din calendar, în special în regiunile nordice și centrale.

Cod galben de vânt

Pe lângă informarea meteorologică de vreme rea, în Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei este cod galben de vânt, valabil în intervalul 22 februarie, ora 16 – 23 februarie, ora 16. În aceste zone, vântul va sufla cu putere, depășind la rafală 55…65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va atinge viteze peste 90…100 km/h, viscolind ninsoarea.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Se schimbă buletinele – Cum vor arăta cărțile de identitate ale românilor

Veste bună! Se măresc alocațiile începând cu 1 martie

O femeie a fost diagnosticată cu o afecțiune rară din cauza căreia nu mai poate auzi vocile bărbaților

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro