Incendiu în Thassos. Ce au anunțat autoritățile despre românii aflați acolo, în vacanță

Miercuri spre joi a izbucnit un incendiu puternic în stațiunea Skala Potamia, una dintre cele mai cunoscute stațiuni din insula Thassos și una dintre locațiile preferate de vacanță ale românilor. Autoritățile din România au făcut anunțul despre turiștii de acolo.

Sute de români sunt pe insulă și au fost martorii incendiului, fiind șocați de intensitatea acestuia. Ministerul Afacerilor Externe anunță însă că niciunul nu a fost afectat de flăcări, scrie Libertatea.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, în contextul temperaturilor ridicate înregistrate în Republica Elenă, în insula Thassos, zona Limenaria, s-a produs un incendiu de vegetaţie care afectează în prezent estul insulei. Autoritățile elene au dispus evacuarea persoanelor din zonă, în timp ce pompierii luptă pentru stingerea incendiului. MAE informează că, până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice și al oficiului consular nu au fost recepționate solicitări de asistență. În context, MAE recomandă cetățenilor români care se află pe Insula Thassos să evite deplasările în zona afectată de incendiu și să informeze de îndată Consulatul General al României la Salonic dacă sunt afectați de efectele acestui incendiu.

Ambasada României la Atena și Consulatul General al României la Salonic continuă monitorizarea cu atenție a situației și menţin permanent contactul cu autoritățile locale, fiind pregătite să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, în funcție de solicitări. Citeşte întreaga ştire: Anunțul MAE în urma incendiului de pe insula Thassos

MAE reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena :+30 210 6728879, +30 210 6744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +30 697 8996222.', a transmis MAE.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri