În Tunisia, dragostea se măsoară în ardei

Ospitalitatea și amabilitatea tunisienilor, alături de peisajele pitorești și tradiții sunt principalele atuuri ale acestui tărâm fermecat. Încearcă preparatele tradiționale gătite după rețete străvechi servite alături de povești nemuritoare.

tunisia

Niciun preparat fără Harissa

Bucătăria tunisiană se asemănă destul de mult cu cea arabă, diferența o face stilul și, bineînțeles… ardeiul. Pentru că aici, dragostea se măsoară în gradul de picanterie al mâncărurilor, niciun tunisian nu consumă preparatele fără un “strop” de Harissa. Pasta tradițională conține boia de ardei iute, coriandru, usturoi și ulei de măsline. Pentru că este foarte picantă, un vârf de linguriță este suficient pentru patru porții de mâncare.

Una dintre rețele delicioase în care se folosește această pastă este Chorba, o supă din roșii, ardei iuți, paste și alte legume, pe care este musai să o încerci. Dacă nu îți place ardeiul iute, poți încerca rețeta la un restaurant, de regula în cadrul localurilor moderne nu se servesc preparate picante turiștilo. Obiceiurile tunisiene spun că, în fiecare casă, tradiția preparatelor picante se transmite din generații. Femeile care gătesc foarte picant își iubesc foarte mult partenerul de viață, însă dacă gradul de picanterie scade odată cu trecerea timpului, iubirea se diminuează.

La intrare se agață capete și copite de cămilă…

Tunisia este destinația unde carnea de oaie nu lipsește de pe mesele niciunui localnic, însă carnea de cămilă este specialitatea acestei țări.

Încearcă fripturile din mușchi de cămilă, alături de cus-cus gătit în celebrele vase kiskes. Îți vei da seama imediat de localurile care servesc acest tip de preparat, pentru că la intrare în restaurant sunt atârnate copite și capete de camilă. Pentru desert, recomandăm Buza, o delicioasă budincă de vanilie, alături de un ceai răcoritor de mentă.

de Mădălina Isar

Sejur Tunisia

Hotel Les Pyramides 3*- de la 269 euro/persoană, 7 nopți de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistență turistică. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber