In tara Apelor – Delta Dunarii

Daca vrei o vacanta linistita si relaxanta, mergi in Delta Dunarii – imparatia baltilor, a stufului, pestilor si pasarilor salbatice. Racoarea lunii septembrie alunga tantarii si atrage pestii la undita…

Barca pluteste pe canale cu apa limpede, umbrite de vegetatie. Ici colo, cate un plaur plutitor – un amestec de radacini, stuf, ierburi si sol. Printre plopi si anini se impletesc liane. Linistea e sparta din cand in cand de zgomotul de aripi al cardurilor de pelicani, cormorani si starci sau de tipatul ratelor si gastelor salbatice. La trecerea barcii, lebedele isi desfac aripile si bat cateva clipe apa cu labele inainte de a-si lua zborul, ca niste avioane care decoleaza. De-a lungul canalelor principale se afla case si gospodarii; in fata, sta "parcata" cate o barca motorizata sau cu vasle – dupa posibilitatile ocupantului.

Concediul petrecut in Delta iti lasa amintiri de nesters: partide de pescuit memorabile, seri petrecute la un foc de vreascuri si gustul inconfundabil al ciorbei pescaresti. Un paradis terestru Delta Dunarii este un tinut inedit, unic in lume pentru cele peste 1.200 specii de copaci si plante, peste 300 de specii de pasari (intre care colonii unice de pelicani, dar si berze, egrete, califari albi si rosii, flamingo – ocrotite de lege), in jur de 100 specii de pesti (de la heringul de Dunare, pana la sturioni, de la care se obtine pretiosul caviar).

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Vacanta