În Franța copiii se întorc la școală. Iată cum vor arăta și copiii noștri la toamnă

copiii la scoalaSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Franța forțează lucrurile să intre în normal. Conform oficialilor francezi, întoarcerea la școală se va face gradual: timp de trei săptămâni, vor reveni la școală elevii din învățământul primar, clasele I -IV. Cei din liceele profesionale ar urma să înceapă direct cu atelierele practice, iar din 25 mai, toți elevii ar trebui să revină la școală. Iată cum vor arăta și copiii noștri la toamnă.

Clasele nu vor putea să aibă mai mult de 15 elevi. Această regulă va fi implementată în toate școlile din lume.

Pentru copiii mici, care merg la grădiniță, întoarcerea este prevăzută în iunie. Aici, grupele ar urma să fie de maximum 10 persoane. 

Totuși, având în vedere situația pandemică, cursurile nu sunt obligatorii. În cazul în care un părinte nu vrea să își trimită copilul la școală, elevul va avea obligația să urmeze cursurile de la distanță.

În Franța pandemia de coronavirus a ucis peste 25.000 de oameni iar de curând un medic a dezvăluit faptul că pacientul zero s-a înregistrat pozitiv cu Covid-19 pe teritoriul Franței încă de la sfârșitul lunii decembrie 2019. Și că… “cel mai probabil, virusul circulă în continuare…”

Duminică, Franța a raportat un număr de 135 de morți, cel mai mic înregistrat în ultima perioadă iar oficialii se pregătesc să relaxeze restricțiile impuse populației.

În România grădinițele, școlile și universitățile nu se vor mai redeschide până la toamnă. Singura excepție – elevii din anii terminali care revin în școli între 2 și 12 iunie, în număr mic, de maximum 10 copii, pentru a fi pregătiți pentru examenele finale.

În prezent sunt 3 milioane de elevi care nu se vor întoarce la şcoală. Oamenii trebuie să fie conștienți că pericolul de contaminare există şi după 15 mai, mai ales după relaxarea socială după ce ne vom întoarce la muncă şi nu va dispărea nici din toamnă.

Foto: Hepta

Citeste și:

Un fals medic ginecolog, consulta' femeile prin camera de la telefon, apoi le șantaja

Ce trebuie să faci când ești asaltat de gânduri și imagini anxioase

Trai neneacă!!! Din ianuarie câțiva turiști au fost blocați în Bali, din cauza pandemiei

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie